** Atama bekleyen sağlık tıbbi laboratuarı ile elektrik teknisyenleri, iş bulamayınca köy yumurtası satıyor. Emrullah Bayram ve Mesut Gök, yumurta satışından günde 25 TL yevmiye kazanıyor.

 

GÜNDE 400 YUMURTA SATIYORLAR

Sağlık tıbbi laboratuar teknisyeni 22 yaşındaki Emrullah Bayram ile elektrik teknisyeni 25 yaşındaki Mesut Gök, işsiz kalınca köy yumurtası satarak geçimlerini sağlıyor. Gülistan caddesi girişinde günde 400-500 arasında yumurta satışı yapan üniversiteli Bayram ve Gök: “Yaklaşık 7 aydır atamalarımız olacak diye bekliyoruz. Atamalar geciktikçe her gün kahve ve kafelere gitmekten bıktık. Günde 400-500 arasında yumurta satıp, 25 TL yevmiye kazanıyoruz” dediler.

 

KÖYLERDEN YUMURTA ALIYORLAR

İşsiz üniversiteli iki genç, Batman’ın çevre köylerinde 50 kuruşa aldıkları yumurtaları 65 kuruştan sattıklarını söylediler. Bayram ve Gök, şöyle konuştular: “Atamalar her yılın Mart ayında yapılıyordu. Bu yıl genel seçimlerin sonrasına atamalar bırakılınca biz de işsiz kalmamak için yumurta satışına başladık. İşlerimizden memnunuz. AVM’lerdeki yumurta yerine köy yumurtalarına ilgi var. Birçok yurttaş köylerden getirdiğimiz yumurtalara adeta akın ediyor.”

 

****

İŞSİZ SAYISI ARTIYOR

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre % 23.4 oranıyla işsizin en fazla olduğu üç ilden biri olan Batman’da, İş-Kur kayıtlarında 28 bin işsiz var. 14 Bini kadın toplam 28 bin işsiz sayısını azaltmak için İş-Kur, kentte ‘Bin genç, bin işveren’ istihdam projesini 160 gün süreyle uygulamaya koydu.

Editör: TE Bilişim