PROF. DR. DEMİR YENİ REKTÖR
Batman Üniversitesi’nde beklenen Rektör değişimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesiyle Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yerine Batmanlı Rektör Prof. Dr. İdris Demir atandı. Batman Üniversitesi Batmanlı bir rektör atanması kentte de olumlu karşılandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Demir, Batman Üniversitesi’nin yeni rektörü oldu. Aslen Gercüş ilçesinden olan Rektör Demir’in ise kariyerinde başarılı çalışmaları dikkat çekiyor.

AKADEMİK KARİYERİ
Oxford Üniversitesi geçmişi de bulunan Batmanlı Rektörün akademik geçmişi ise şöyle; “Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ilk yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İkinci yüksek lisansını Dundee Üniversitesi Enerji, Petrol, Maden Hukuku ve Politikası Merkezinde tamamladı. Doktora derecesini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. 2016-2017 akademik yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2009-2013 yılları arasında Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev aldı. Akademik çalışmalarını son olarak Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde sürdürdü.”

DEMİR’DEN İLK MESAJ

Atama kararı sonrası Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demir, teşekkür mesajı yayımladı. Demir’in mesajı şöyle; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri ile Batman Üniversitesi’ne rektör olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile YÖK Başkanımız sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Editör: TE Bilişim