**Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Üniversitede bir dizi projeyi yerel medya ile STK temsilcileriyle paylaştı. İlçelere açılması planlanan Meslek Yüksek Okulları için de nabız yoklayan Prof. Dr. Durmuş; “Yakın bir sürede Batman Üniversitesinin tüm duvarlarını kaldıracağım” dedi.
“ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde Batman Üniversitesine yapmayı planladığı çalışmaları yerel medya ve STK temsilcileriyle paylaştı. Üniversitede 4 yıl gibi bir sürede 15 bin olan öğrenci sayısını 30 bine çıkarmayı hedeflediğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle konuştu; “Her şeyden önce Üniversitemizdeki duvarları kaldıracağım. Yakın bir sürede öğrenci ve aileleri gördükleri değişikliklerle Üniversitemizin hem kalitesinin artacağına tanık olacaklar hem de yeni bölümlerle adımızdan söz ettireceğiz. Tek isteğim bu süreçte yerel medya ile STK’lardan destek almaktır. Çünkü biz öğrenci odaklı bir Üniversite olmayı planlıyoruz.”
“HAYALİM TIP FAKÜLTESİNİ GÖRMEKTİR”
Batman Üniversitesinin Tıp Fakültesi başta olmak üzere hukuk, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerini de hak ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu Fakültelere kavuşursak Batman’a dışarıdan da öğrenci çekmiş oluruz. Nüfusu bizden küçük illerde Tıp Fakültesinin olması bizleri düşündürüyor ama yeni bölümlerle Üniversitemizin hedefini büyüteceğiz. İddia ediyorum; Üniversitede tüm duvarları indireceğiz. Anne ve babalar öğrencilerle iç içe olacaklar. Onlara aile kartları çıkaracağım. Bu projeler zor değil. Yeter ki kamuoyu bizi yalnız bırakmasın, destek versin.”
“ÜNİVERSİTEDE KALİTEYİ ARTIRACAĞIZ”
Batman Üniversitesi’nde eğitim kalitesini artırmayı da planladığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Durmuş; “Üniversitemizde eğitim kalitesi yükselecek. Bu kaliteyi de elbette YÖK tespit ediyor. Bu Üniversite, yerel medyası ve STK’sıyla gelişir. Yeter ki, Üniversiteye yönelik eleştiriler yapıcı olsun. Kimseyle bir problemim yok. Bu memleket bizim. Toplumsal isteklere yönelik çalışmaları hayata geçirirsek, Üniversitemizin dört yılda çok iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Ayrıca ilçelerimize yönelik açacağımız Meslek Yüksek Okulları için de çalışma başlattık. Hasankeyf’teki turizm otelcilik okulunu bu yıl aktif hale getireceğiz. Hasankeyf’te misafir konuk edeceğiz. Yeni yurtlarla Hasankeyf turizmcilik okulu hedef büyütecektir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim