**6 Dönemdir Batman Besiciler Derneği Başkanlığını sürdüren Emin Çelik, çobanlık mesleğinin geliştirilmesi için Batman Üniversitesi bünyesinde bölüm açılmasını talep edeceklerini söyledi.
**Çobanlık mesleğinin kaybolmaya yüz tuttuğunu ifade eden Başkan Çelik; “Çobanlık gözde meslekler arasındadır. İstihdam için bu mesleğin daha da geliştirilmesi için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’dan bölüm açılmasını isteyeceğiz” dedi.

“MESLEK KAYBOLMAYA YÜZ TUTUYOR”
Resmi dışı 6000, resmi rakamlara göre ise 500 üyesi olan Batman Besiciler Derneği, çobanlık mesleğinin geliştirilmesi için Batman Üniversitesi’nde bölüm açılması için Rektörlüğe resmen başvuruyor. 6 Dönemdir Dernek Başkanlığı görevini sürdüren Emin Çelik, son yıllarda kaybolmaya yüz tutan meslekler arasındaki çobanlığın geliştirilmesi için Batman Üniversitesinde bölüm açılması için kolları sıvadıklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’dan, çobanlık bölümü talebinde bulunacaklarını ifade eden Başkan Çelik; “Çobanlık gözde meslekler arasındadır. Gerek dolgun maaş gerekse de istihdama yönelik bu mesleğin canlandırılması için Batman Üniversitesinden bölüm açılmasını talep edeceğiz” diye konuştu.
“BESİCİLER ÇOBAN BULAMIYOR”
Hayvancılığın yaygın olduğu illerden Van, Muş, Bingöl ve Batman’da çoban sayısının gittikçe azaldığını söyleyen Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik; “Son yıllarda bölgede hayvancılık canlanınca çobanlık da gözde meslekler arasında yer almaya başladı. Derneğimizi arayan birçok besici, çoban talebinde bulunuyor. Yaylalar serbest bırakılınca hayvancılık gelişti. Maalesef çoban sayısında da ise düşüş var. Bölgede çoban açığı var. İstihdama yönelik çobanlık mesleğinin geliştirilmesine yönelik Batman Üniversitesinin açacağı bölüme tecrübeli çobanları eğitmen olarak da görevlendirebiliriz. Yeter ki, bu meslek kaybolmaya yüz tutmasın. Batman Üniversitesi bünyesinde açılacak çobanlık bölümünden mezun olan öğrencilerin işsizlik sorunu olmayacak. Dernek olarak bu bölümden mezun olan her öğrenciye sürü bulacağımıza teminat veriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim