**18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümünde Üniversite’de düzenlenen ‘Dirilişten kurtuluşa. Bir duruştur Çanakkale’ konulu panel öncesinde Rektör Prof Dr. Durmuş, gençlere seslendi: “Aklınızı kimseye teslim etmeyin. Tarihi okuyun, inceleyin.”

ÜNİVERSİTE’DE ‘ÇANAKKALE’ PANELİ

Batman Üniversite’sinin düzenlediği ‘Dirilişten kurtuluşa. Bir duruştur Çanakkale’ konulu panel ilgi gördü. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Özel İdare Sekreteri Abdulkadir Özer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, üniversiteli öğrenciler ile seçkin bir davetli topluluğun katıldığı panel öncesi ve sonrası Yeni Zelanda’daki katliamda hayatını kaybedenler için dua okundu. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetisinin ardından konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Çanakkale Zaferinin önemine değindi. Yeni Zelanda’daki katliama da dikkat çeken Durmuş, herkesin birlik içinde hareket etmesinin zamanı olduğunu söyledi.

“GENÇLER OKUMALI”

Rektör Prof. Dr. Durmuş, şöyle devam etti: “Aradan tam 104. yıl geçiyor, aynı zihniyet Müslümanlara karşı devam ediyor. Yeni Zelanda’da camide sadece ibadet yapanlara Kürt, Arap ve Türk müsün sormadan Müslüman oldukları için bu katliamı yaptılar. Onların amacı farklıydı. İnançlarından ötürü Müslümanlara bu saldırılar yapılıyor. Bu savaş belki daha da şiddetlenecek. Makine bölümü mezunuyum. O katliamda kullanılan silahın üzerindeki simgeleri bilmiyorum. Gençlere sesleniyorum, lütfen okun ve gerçekleri görün. Tarihten ders alın, aklınızı kimseye kiraya vermeyin. Tarihi mutlaka okuyun, inceleyin. 15 Temmuz’da nasıl tek yürek olduysak, bundan böyle de bu saldırılara karşı birlikte hareket edelim.” Öte yandan panele katılanlara helva dışında,  Çanakkale simgesinin figürleri de dağıtıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim