*Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, 200 gram ekmeğin 1.75 Kuruşa çıkarılmasının fırıncı esnafı kurmayacağını söyledi ve ekledi; “Un fiyatlarının önüne geçilsin, bizim için yeter. Biz de artıştan yana değiliz.”

“TMO, UN TALEPLERİ KARŞILASIN”

Batmanlı fırıncılar, son zamanlarda artan un fiyatlarından rahatsız. Komşu iller Diyarbakır, Siirt ve Mardin’de 400 gramaj ekmeğin 3.5 TL, 200 gram ekmek fiyatının ise 1.75 Kuruşa çıkarıldığını belirten Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, “Bu rayiç Batman’a da verildi. Biz de zamdan yana değiliz. Bu fiyat düzenlemesi fırıncıyı kurtarmaz” dedi. Fırıncılarla bir araya gelen Başkan Laçin, “Her hafta una zam geliyor ve un fiyatı giderek artıyor. Esnaf olarak en çok un fiyatının artmasından şikayetçiyiz. TMO, fırıncıların taleplerini neden karşılamıyor” diye konuştu.

“ARTIŞIN ÖNÜNE GEÇİLSİN”

Un artışının önüne geçilmesini isteyen Fırıncılar Derneği Başkanı Laçin, şöyle devam etti; “Maya ve susam fiyatları aldı başını gitti. Un pahalı olunca biz de artışa gitmek zorunda kalıyoruz. Fırıncı esnafı artıştan yana değil. Batman’da 20 fırın farikasından 10’u kapandı. Çok sayıda kara fırının da kapısına kilit vuruldu. Doğalgaz ve elektrik faturalarının yanı sıra işçi maaşını artık ödeyemez hale geldik. Odun tonu 1000 lirayı geçti. Un fiyatının önüne geçilsin, başka da bir şey istemiyoruz. Komşu illere verilen artışın aynısı bize de verildi ama bu artış bizi kurtarmıyor.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim