TPAO’nun, Batman bölgesinde günlük petrol üretimi 42 bin varile ulaştı. 150 Arama kuyusuyla tüm zamanların en büyük sondajını gerçekleştiren TPAO’nun Batman-Diyarbakır il sınırında açtığı kuyular, köylülerin de umudu oldu.

SINIRDA MİRZABEY-1 KUYUSU
Önümüzdeki yıl günlük petrol üretimini Batman’da 50 Bin varile çıkarmayı hedefleyen TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Batman-Diyarbakır il sırında açtığı yeni kuyular umut veriyor. Batman-Diyarbakır karayoluna komşu olan Gölbaşı mezrası ile Mirzabey köy sınırında TPAO ile birlikte Mirzabey-1 kuyusu kazan TPIC, sondaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TPAO, Batman-Diyarbakır sınırında daha önce de Kocalar ile Akuba köyü çevresinde 4 sondaj kuyusu açmıştı.

ÇOBAN: “İNŞALLAH PETROL ÇIKAR”
Gölbaşı mezrasında oturan çoban Bedirhan Beytekin, açılan yeni petrol kuyusunda kara altının çıkmasını beklediklerini söyledi. Çobanlıktan aylık 2 Bin TL ile geçimini sağlayan Beytekin, şunları kaydetti; “Bu yılın orta aylarında Akuba yakınlarında açılan kuyuda petrol çıkmıştı. Biz de sevinmiştik. Şimdi de mezramızın dibinde açılan kuyudan umutluyuz. Petrol çıkarsa biz gençlere de iş imkanı yaratılmış olur.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim