**15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali ve Başkanvekili Ekrem Canalp; “Eğer birliğimizi yitirirsek; şundan emin olabilirsiniz yanı başımızdaki komşumuz Suriye gibi olmamız içten bile değildir. Amaç sadece bir darbe yapmaktan ibaret değildi. öteydi. Amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmek ve Türkiye’den bir Suriye, bir Afganistan, bir Irak ve Libya çıkartabilmek planıydı” dedi.

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI
‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Atatürk parkında düzenlenen programa il protokolünün yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Vali Ekrem Canalp, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi. Vali Canalp; “Bu ülke geçmiş yıllar boyunca çok farklı medeniyetlere, çok farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan bir ülkedir. Aynı zamanda birçok istilaya da maruz kalan bir ülkedir. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bütün dünyadaki sıcak çatışmaların yaşandığı merkezin ortasındayız. Bütün bunlara rağmen biz bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşamayı başarabiliyoruz” dedi.

“AMAÇ DARBEDEN ÖTEYDİ”
Vali Canalp, şöyle devam etti; “Huzur ve barış içerisinde yaşayan bu millete 15 Temmuz’da bir bedel ödettirilmek istenmiştir. Kökü ve kumandası dışarıda olan ve devletin içerisine sızmış olan bir yapı, 15 Temmuz’da bir ihanet oyununa kalkıştı. Amaç neydi derseniz? Amaç sadece bir darbe yapmaktan ibaret değildi. Amaç çok daha öteydi. Amaç Türkiye’de bir iç savaş çıkarabilmek ve Türkiye’den bir Suriye, bir Afganistan, bir Irak ve Libya çıkartabilmek planıydı. Ama milletimiz her zaman olduğu gibi ferasetini gösterdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarından sonra herkes meydanlara koştu. Biz dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılmış olan, 15 Temmuz Destanı’nı yazdık. O gece, Türkiye’nin 81 vilayetinde; Türkü, Kürdü, Ailevisi, Sünnisi, Arabı ve Romanı herkes ama herkes tek bir hedefe yönelmişti. Ülkesinin bütünlüğüne sahip çıkmaktı. Eğer birliğimizi yitirirsek; şundan emin olabilirsiniz yanı başımızdaki komşumuz Suriye gibi olmamız içten bile değildir. Eğer bir vatana ve devlete sahip olamazsak, hiçbir şeye sahip olmayız.”

ÖĞRENCİ VE SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmanın ardından Vali Canalp, Garnizon Komutanı ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı ‘15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması’ dev ekrana yansıtıldı. Kur’an-ı Kerim okunması ve mehter takımının gösterilerinin ardından program Batman Belediyesi Müzik Korusu ve Batman Üniversitesi Müzik topluluğunun konserleriyle sabah ezanına kadar devam etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim