** Batman-Diyarbakır bilet fiyatlarının 3.5-5 TL olması yolcu sayısını üçe katlandı. Batman-Diyarbakır arası minibüs ücretleri 20 TL’ye çıkınca yüzlerce kişi tren seferlerine yöneldi.

MİNİBÜS FİYATLARI ARTINCA
DDY’nin Batman-Diyarbakır arasındaki banliyo tren seferlerinde son haftalarda yolcu sayısı üçe katlandı. Daha önce günde 500'ün altında yolcu taşıyan tren seferlerindeki ucuz biletler, yolcu sayısını 1500’e çıkardı. Öğrenci 4,5 TL, sivil vatandaşların de 5,5 TL bilet ücreti ödediği seferlerde, DDY Batman garı sabah ve akşam saatlerinde yolcularla dolup taşıyor. DDY garında zaman zaman bilet kuyruğu oluşuyor.

EN UCUZ TAŞIMACILIK
Son haftalarda Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan minibüs firmalarının bilet ücretlerini 18 ila 20 TL’ye çıkarması, ucuz tren yolculuğu yapanların sayısını ise üçe katladı. DDY Gar Müdürlüğü yetkilileri, daha çok sabah ve akşam saatlerinde yolcu sayısının arttığına dikkat çekerek: “Şu anda en ucuz yolculuk trenlerle yapılıyor. Bu nedenle yolcu sayımız her geçen gün artıyor. Özellikle hafta sonları yolcu sayısında daha da büyük artış oluyor” dediler.

İŞTE TREN SAATLERİ

Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan bölgesel tren, Batman Garı’ndan her gün sabah 05.00 ila 15.05 arasında Diyarbakır’a hareket ediyor. Aynı tren Diyarbakır Gar’ından Batman’a hareket saati ise 17.50. Ekspres treni ise Salı ve Perşembe hariç her gün Batman Gar’ından 09.20’de hareket ediyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim