Vanlı çiftçi Yunus Oral, Kuyubaşı TOKİ çevresinde 200 dönümlük araziye ektiği sebze ve meyve ürünlerini ucuz fiyatlarla Batman Hali’ne pazarlıyor. Tarlada 150 işsiz gence de iş imkanı sağladıklarını belirten Oral: “Hem ucuz ürünü piyasaya sürüyoruz, hem de işsizlere istihdam sağlıyoruz” diyor.

TARLADA HER ÜRÜN YETİŞİYOR
Van’ın Gevaş ilçesinden Batman’a gelerek tarlalarda sebze-meyve üretimi yapan Vanlı çiftçi Yunus Oral, serada yetiştirdiği fidelerle dönümlerce alanda salatalık, biber ve kabak yetiştiriyor. Yaz mevsiminde Batman Sebze-Meyve Hali’ne ucuz ürün veren Vanlı çiftçi Oral: “Her yıl ortalama 200 dönüm araziyi icar olarak kiralıyoruz. Tarlalardan tonlarca ürün alıyoruz. Batman toprağı oldukça verimli. Hasat dönemi üç aylık süreyi buluyor” dedi.

“İŞSİZ GENÇLERE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”
Örnek çiftçi Oral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaz mevsiminde buradan batı illerine giden işçilerin bir bölümü sebze-meyve tarlalarında ürün toplamak için çalıştırıyoruz. Batmanlı işsiz gençlere istihdam alanı da yaratıyoruz. Tarlada ürün toplayan gençler arasında üniversite ve liseli öğrenciler de var. 10 Gün sonra kabakta hasat dönemi başlayacak. Yerli ürün çıkınca sebze-meyve fiyatlarında da düşüş oluyor. İki yıldır Batman’da sebze ve meyvede beklediğimizin üzerinde ürün alıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim