*İluh deresi köprüsünde ucuz ekmeğin satıldığı tezgahlarda izdiham oluşuyor. Ekmek satıcıları, “Normal ekmeğe oranla gramajı düşük ekmeğe dargelirliler akın ediyor. Ramazan ayında satışlarımız ikiye katlandı” diyorlar.

*Taze ekmek alamayan dar gelirliler, 3 tanesi 2 liraya satılan bayat ekmeklere hücum ediyor. Fırından taze v e sıcak ekmek almaya gücü yetmeyen kalabalık nüfuslu aileler, akşama doğru ekmek tezgahlarının yolunu tutuyor.

UCUZ EKMEĞE HÜCUM

Batman’ın İluh deresi köprüsünde ucuz ekmek satanlar, işlerinden memnun. Daha çok dargelirlilerin ilgi gösterdiği düşük gramajlı ekmeği, maddi  durumu iyi olanların da aldığını söyleyen ekmek satıcılarından 50 yaşındaki Şefik İlik, “3 ekmeğin adedini 2 Tl’den satıyoruz. 6 ve 8 adet ekmek alanlar ise 4 ila 5 TL’den ekmek alabiliyor. Fırından daha ucuza sattığımız için sürekli müşterimiz var. Günde 300-400 civarında ekmek satışımız oluyor. Ramazan ayında ekmek satışları ikiye katlandı. Normal ekmeğe göre 1 TL daha ucuz olan ekmeği herkesim alıp iftar sofrasına götürüyor” dedi.

GÜNDE 3 BİN EKMEK SATILIYOR

15’e yakın ekmek satış tezgahının kurulduğu İluh deresi köprüsünde günde ortalama 3 bin adetd civarında ekmek satışı yapılıyor. İftar saati öncesinde köprüde kurdukları ekmek tezgahları yaşlı ve gençlerin akınına uğruyor. Batman’ın Petrolkent mahallesinde 1.5 yıldır oturan Kamışlılı Nezir Süleyman, 6 kişilik ailesine ucuz ekmek almaktan başka alternatifinin olmadığını belirterek, “Ucuz ekmek için her gün köprü başına geliyoruz. Nüfusumuz kalabalık olduğu için ucuz ekmek almaktan başka şansımız yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim