** Geçen hafta Ak Parti Genel Merkezince istifası istenen İl Başkanı Diyaeddin Uçar, parti binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla il kongresinde aday olmayacağını belirterek: “Bundan sonraki süreçte, partimizin neferi olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerimin, aynı tempoyla ve azimle çalışmaya devam edeceğimizi, partimizin emrinde olacağız” dedi.

YENİ BAŞKAN BELİRLENİNCEYE
KADAR GÖREVDE
Ak Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde istifası istenen İl Başkanı Diyaeddin Uçar, parti binası önünde partililerle birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Gücü nispetinde görevini yerine getirdiğini belirten Uçar: “2015 tarihinden itibaren sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız ve şimdiki İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu ve halkımızın teveccühü ile Batman il başkanlığı görevini icra ediyorum. Toplamda 11 zorlu seçimi geçirmiş olduk. Tüm seçim çalışmalarımız boyunca, hakir görüldük, taşlandık. Bizi yıldırmak istediler, moral ve motivasyonumuzu bozmak ve ümidimizi kırmak istediler; aksine biz başarılı olmak için, tüm gücümüzü, kuvvetimizi ve zamanımızı partimizin çalışmasına, seçimlerde sandık kurullarının oluşmasına harcadık. Şu anda karşınıza görevini huzur ile yapmış bir il başkanı olarak çıkıyorum” dedi.

“PARTİMİN EMRİNDEYİM”
Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kutlu mücadelede liderimiz, Reisimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olduğumuz için ve millete, ümmete hizmet yolunda bize çabalamayı, koşturmayı nasip ettiği için Allah’a hamdediyorum. Bu vesileyle, önümüzdeki kongre sürecinde il başkanlığına aday olmayacağımı ifade etmek istiyorum. Allah'a can, Batman'ımıza hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır. Bundan sonraki süreçte, partimizin neferi olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerimin, aynı tempoyla ve azimle çalışmaya devam edeceğimizi, partimizin emrinde olacağız.” Öte yandan yeni il başkanı belirleninceye kadar Uçar’ın görevde olacağı öğrenildi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim