**Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluye) köyü sakinleri ekip, biçtikleri fıstık tarlalarının TOKİ'ye devredileceğini belirterek duruma tepki gösterdi. Köy sakinlerinden Zeydan Beycan ve Faysal Gönülaçar; “Konut projesine karşı değiliz ama bu projenin yıllardır ekip biçtiğimiz alana yapılmasını doğru bulmuyoruz” diyorlar.

“ÜÇ KUŞAKTIR VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ”
Merkeze bağlı Kuyubaşı (Cegeluye) köyü sakinleri, basın açıklamasıyla uzun yıllardır ekip biçtikleri ve fıstık bahçesine dönüştürdükleri Hazine’ye ait arazilerin TOKİ’ye devredileceğini ileri sürerek tepkide bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Zeydan Beycan; “Kayalık, çorak, demir girmez ve ekilecek durumda olmayan arazileri ıslah edip fıstık tarlalarına çevirdik. Bu bölgede şu anda 30 bine yakın fıstık ağacı bulunmaktadır. Çocuk gibi yetiştirdiğimiz ağaçlarımızın bulunduğu bu tarlalar TOKİ’ye devredilip sosyal konut projesi yapılmak isteniyor. Bu ağaçlar yaklaşık 10 ile 35 yıllık ağaçlardır ve ürün vermektedir. Üç kuşaktır vergilerini ödediğimiz, satın almak için defalarca dilekçelerle müracaat ettiğimiz fıstık tarlalarının, TPAO petrol sahası ve özel güvenlik sahası olduğu gerekçesiyle bize satılmadı. Fakat şu anda konut için TOKİ’ye devrediliyor” dedi.

“BİZLER HAK SAHİBİYİZ”
Köylülerden Zeydan Beycan ve Faysal Gönülaçar, şöyle devam etti; “Bu çorak toprakları, yıllardır çalışıp, ıslah edip adeta bir fıstık ormanına çevirdiğimiz bu tarlaları, defaatle dilekçe verip satın almak istediğimize rağmen bize satılmadı. Bizler işgalci değil hak sahibiyiz. Devletin çıkardığı 6292 sayılı kanun uyarınca biz bu taşınmazlarda satın alma konusunda hak sahibiyiz. Buna rağmen bizlere verilmeyip TOKİ’ye devredilmesini kabul etmiyoruz. Onlarca başvurumuz var. Bunca başvurumuza rağmen hiçbirine cevap dahi verilmedi. Devletin konut projesine karşı değiliz ama boş, ağaçsız, çorak olan tarıma uygun olmayan yerler var. Proje oraya kaydırılsın.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim