UÇAR: “HALK NE DERSE ORAYA GİDECEĞİM”
Ak Parti’den aday gösterilmeyen Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, hafta sonu büyük bir kalabalık tarafından Batman Havalimanı’nda karşılandı. Araç konvoyu ile Sason’a çıkarma yapan Başkan Uçar, kitleye teşekkür etti. Halkın gücüyle önceki seçimde Saadet Partisi’nden belediye başkanı seçildiğini belirten Başkan Uçar: “Görev süresince referandum ile birlikte 6 seçim geçirdik. Ülkemizin ve memleketimizin çok hassas bir dönemden geçtiği günlerde Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımıza tam destek verdik. Ak Parti’nin oyunu Sason’da en yüksek seviyeye çıkardık. Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldık. Sağ olsun, var olsun partinin rozetiyle bizi onurlandırdı. Başarımızı hazmedemeyenler bizi partiden uzaklaştırdı. Biz halkımızın vereceği tüm kararlara saygılıyız. Halk ne diyorsa tercihimiz de o olacak. Hizmete hazırız” dedi.

ÇETİNKAYA KARAR AŞAMASINDA
Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya, bugün kararını vereceğini söyledi. Belediye Başkanlığı seçimine gireceğini ifade eden Çetinkaya: “Bağımsız ya da başka bir parti çatısı altında seçime gireceğim. Yakın çevremle istişarelerim sürüyor. Ak Parti’den de istifa etmeyi düşünüyorum. Kesin kararımı bugün verip adaylığımı kamuoyuna duyuracağım” diye konuştu.

KORUYAN: “BİR PARTİDEN ADAY OLACAĞIM”
Gercüş’ün Kayapınar Belediye Başkanı İsmail Koruyan ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir partiden aday olacağını söyledi. Hafta içinde seçime katılacağı partinin belirleneceğini kaydeden Başkan Koruyan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakınlarımla istişare halindeyiz. Önümüzdeki seçimlere mutlaka bir partiden katılacağım. Bazı partilerden bize teklif var. Kısa sürede kararımı verip, seçim çalışmalarına başlamak istiyorum.”

BEKİRHAN’DA ADAY BELİRSİZ
Kozluk ilçesinin Bekirhan ilçesinde Ak Parti’nin belediye başkan adayı henüz netleşmedi. Sosyal medyada adı geçen Burhan Karabulut, açıklama yaptı. Karabulut, hiçbir partide adaylığının söz konusu olmadığını belirterek: “Ak Parti’den aday değilim. Benim ne adaylıktan haberim oldu ne de bu partiden adayım. Bazı haber sitelerinde adım geçti. Belediye Başkanlığına aday değilim” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim