**Ilısu Barajı inşasının devam ettiği Hasankeyf’in yeni yerleşim birimindeki yeni müzede Ilısu Baraj havzasındaki Batman, Diyarbakır, Mardin ve Siirt il sınırlarındaki höyüklerden çıkarılan yaklaşık 4 Bin eser, yerli ve yabancı konukları büyülüyor.

EN ZENGİN MÜZE KONUMUNDA
Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki yeni yerleşim birimindeki Kültürel Park’ta yapılan 3 katlı Hasankeyf Müzesi, kapılarını konuklara açtı. Pazartesi günleri hariç yerli ve yabancı turistler, ücretsiz müzeyi gezebiliyor. Paleolitik, Orta Çağ ve Etnografik döneme ait eserlerden oluşan 4 Bin tarihi eseri görmeye gelen yerli ve yabancı konuklar en zengin müzeye hayran kalıyor. Baraj havzasının kapsadığı dört il’e ait eserlerle Hasankeyf Müzesi, bölgenin en zengin müzesi unvanını da elinde bulunduruyor.

MÜZE’Yİ 3 GÜVENLİK GÖREVLİSİ KORUYOR
Önemli eserlerin bulunduğu Hasankeyf Müzesi’nde ise en büyük sorun, güvenlik elemanı yetersizliği. 4 Bin civarında eserin bulunduğu Hasankeyf Müzesi’nin açılmasından sonra yerli ve yabancı turist sayısının yeni yerleşim biriminde arttığına işaret eden bazı ilçe sakinleri, şunları kaydettiler: “Koca müzede sadece üç güvenlik elemanı var. Böyle giderse ileride bazı eserlerin çalınma riski olabilir. Bu nedenle Hasankeyf Müzesinin daha güvenli hale getirilmesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim