*Batman Demokrasi Platformu ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’nin ortak kitlesel basın açıklaması, Batman M tipi Cezaevi önündeki Azadi parkında yapıldı.

*Bazı STK temsilcileri ile tutuklu yakınlarının destek verdiği basın açıklamasında, “163 hasta tutuklunun tedavisi mümkün olmayan ağır hastalardır. Bu tutukluların tahliye edilmesi konusunda defalarca ilgili yetkilileri çağrıda bulunuldu” denildi.

CEZAEVİ ÖNÜNDE EYLEM…

Batman Demokrasi Platformu ve İHD Şubesinin düzenlediği “163 Ağır hasta tutuklu serbest bırakılsın” eylemine STK temsilcileri de destek verdi. Batman M tipi cezaevi önündeki Azadi parkında yapılan kitlesel basın açıklamasının açılış konuşmasını SES Şube Başkanı Esat Altınışık yaptı. İHD yöneticilerinin önlük giydiği eylemde konuşan Batman Şube Başkanı Osman Künteş, “3 Kasım 2013 tarihinde İHD cezaevi komisyonun hazırladığı raporda, 544 tutuklu hasta tespit edildi. Tutuklulardan 163 ‘ünün tedavisi mümkün olmayan hastalardır. Cezaevlerindeki ağır hasta tutukluların tedavilerinin yapılmaması ve tahliye edilmeleri konusunda defalarca ilgililere çağrıda bulunduk. İnsan hakları savunucuları olarak cezaevlerindeki hasta tutuklularla ilgili taleplerimizi İnsan hakları haftasında tekrarlıyoruz” dedi.



TECRİT UYGULAMALARI SON BULMALI”

İHD Batman Şube Başkanı Künteş, Adli Tıp Kurumu’nun devreden çıkarılmasının gerektiğine dikkat çekti. Künteş, şöyle konuştu; “Tam teşekkülü devlet hastanelerinin verecekleri raporlar yeterli sayılmalıdır. Cezaevlerinde tecrit ve izolasyon koşullarına son verilmelidir. Cezaevlerinde sağlıklı beslenme, havalandırma ve sportif faaliyetleri için imkanlar sağlanmalıdır. Çözüm sürecinin sağlıklı ilerlemesi açısından Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşulları düzeltilmelidir. Bugün tüm şubelerimiz de 163 hasta tutuklu için 163 dakika oturma eylemi yapacağız.” Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminin ardından STK temsilcileri sessizce dağıldı. 

Editör: TE Bilişim