‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ


Seçim bölgesi Batman’a 2014’ün ilk ziyaretini yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde tansiyon hastası yakını Hamit Şimşek ile bazı hastalara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Beraberinde Vali Yılmaz Arslan, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, BATSOBAşkanı Abdulkadir Demir ve Defterdar Mecit Özdemir’le birlikte kentteki taziyelere katılan Bakan Şimşek, daha sonra Mimarlar Odası Batman İl temsilciliği yönetim kuruluna seçilenlere nezaket ziyaretinde bulundu.


“300 YATIRIMCIYLA GÖRÜŞTÜM”

Mimarlar Odası ziyaretinin ardından bir kahvede oturduğu sobanın etrafında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son gelişmeleri değerlendirdi. Geçen Perşembe Amerika başta olmak üzere ve diğer ülkelerde 300’e yakın yatırımcıyla telekonferans sistemiyle ülkedeki ekonomik durumu anlattığını ifade eden Şimşek: “Sağlıklı ekonomi politikalarının devam ettiğini yatırımcılara söyledim. Yatırımcılarla diyalog içindeyiz. Her şeye rağmen Türkiye’ye güven devam ediyor. Çünkü faizlerde bir miktar yükselme varsa da reel faizler oldukça düşük seviyededir. Bu aslında bir anlamda Türkiye’ye olan güveni gösteriyor. Yine de işin bütçe ayağını güçlü tutmaya devam ediyoruz. Mali disiplin ayağı çok önemli. Önümüzdeki ayda iyi sonuç elde edeceğiz. Seçim yılında dahi mali disiplin korunacak” dedi.


BÜTÇEDE KAYGIYA GEREK YOK
Bakan Şimşek, şöyle devam etti: “Bir anlamda bütçede kaygıya gerek olmadığını ifade ediyoruz. Performans ve uygulamalarımızla bunu ortaya koyuyoruz. Türkiye’nin makro ekonomik temelleri sağlamdır. Kamu maliyesinde de oldukça güçlüyüz. Bankacılık sektörü ve hane halkı bilançosu sağlıklıdır. Tüketici kredilerinin çoğu sabit. Hareketlilik tüketicinin bilançosuna çok da yansımıyor. Onları bu tür şoklara karşı korunaklı hale getirdik. Özel sektörün borcuna ilişkin kaygılar var ama özel sektörün de varlıkları var. Türkiye’nin ekonomi temelleri sağlamdır.”


“KAYGILARI TELAFİ EDECEĞİZ”
Ekonomideki günlük hareketlere karşı yorum yapmayı da doğru bulmadığını da ifade eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin makro temelleri sağlamdır. Kısa vadeli iniş ve çıkışları abartmamak lazım. Siyasi istikrara yönelik faaliyetlerden ötürü piyasada bir dalgalanma da söz konusu. Eminim taşlar yerine oturacak. Zaman zaman ortalık toz-duman görülebilir. Milletimizin desteğiyle siyasi istikrar korunacak. Mikro ekonomik alanda yapacağımız reform ve politikalarla diğer kaygıları da telafi edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim