*Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Bölümü’ndeki öğrencinin 66 eseri, Yılmaz Güney alanında üç gün süreyle resim severlerin görücüsüne çıktı. Türkiye’de dereceye giren eserler de sergide yer aldı.

DÜNYA MS GÜNÜNDE SERGİ

Üç gün süreyle Atatürk Parkı Yılmaz Güney alanında açılan TOBB Güzel Sanatlar Lisesi’nin Türkiye genelinde ödül alan eserlerin arasında bulunduğu sergi ilgi gördü. Öğretmen ve öğrencilerin işbirliğiyle yıl içinde yapılan 66 eser görücüye çıktı. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi ortaklığı ile Türkiye geneli düzenlenen “Sevgi” temalı resim yarışmasında 11. Sınıf öğrencisi Melisa Arslan, Türkiye birinciliğini elde etmişti. Lise’de karakalem, yağlı boya ve akrilik tekniğiyle yapılan eserler, büyük beğeni topladı.

MS HASTASI ÖĞRENCİSİNİN BAŞARISI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum yönetimi tarafından düzenlenen “Afet ve Gönüllülük” konulu resim yarışmasında da TOBB Lisesi öğrencisi Gülsüm Sevim’in eseri Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ikinci olmuştu. Bugün sona erecek sergiye ilginin büyük olduğunu belirten Okul yöneticileri, “Dünya Sağlık Örgütü, her yıl Mayıs ayının son Çarşamba gününü ‘Dünya MS günü’ olarak ilan etti. Biz de okul olarak bu önemli günde farkındalık yaratmak için MS hastası olan ve doktor tavsiyesi ile tedavi amaçlı resim çizmeye yönlendirilen öğrencimiz Gülsüm Sevim’e ait üç esere de sergimizde yer verdik” dediler. (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim