Türkiye Petrolleri'nin küçültülmesi için düğmeye basıldığını belirten Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz: “Türkiye Petrolleri'nde engelli kadrosu dahil, SGK emekliliği gelmiş 50 yaşın üstündeki işçilerin iş akitlerinin feshedileceği belirtiliyor” dedi.

“SÜREÇ, 2018’DE TAMAMLANANACAK”
Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TP’nin kendi bünyesinde yürüttüğü saha hizmetleri faaliyetlerinin devredilme sürecinin başladığını söyledi. Sürecin 2018’e kadar tamamlanmasının planlandığını belirten Kaygusuz: “Kuyu tamamlama, sondaj, workover ve jeofizik operasyonlar gibi birçok saha hizmeti, taşeron şirket TPIC'e devredilmektedir. İlgili karar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı  tarafından imzalanmış ve Bakanlar Kurulu'na intikal etmiştir. Türkiye Petrolleri'nin küçültülmesi anlamına gelen bu devir, adlı adınca bir tasfiye ve taşeronlaştırma operasyonudur” dedi.

“50 YAŞ ÜSTÜNDEKİLER EMEKLİ EDİLECEK”
Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adıyaman, Batman, Trakya Bölge Müdürlükleri ve Ankara Genel Müdürlük'te çok sayıda işçiyi etkileyecek olan bu devir, istihdamın güvencesizleşmesine ve azalmasına yol açarken, bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısına da büyük bir darbe vuracaktır. Ayrıca Türkiye Petrolleri'nde engelli kadrosu dahil SGK emekliliği gelmiş 50 yaşın üstündeki işçilerin iş akitlerinin feshedileceği belirtilmektedir. Türkiye Petrolleri yönetimi, söz konusu devir ve uygulamaları 1 Ocak 2018 tarihine kadar tamamlamayı öngördüklerini ifade etmektedir.”

Editör: TE Bilişim