** Dünyada sadece 20 ülkede kullanılan SpineMed cihazı, Türkiye’de ilk kez Özel Batman Yaşam Hastanesi’nde kuruldu. Cihazı basın toplantısıyla tanıtan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç: “Cihaz Kanada’da üretiliyor. Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin çoğunda kullanılıyor. Ülkemize ve ilimize bu cihazı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

YAŞAM’LA 21. ÜLKE OLDUK
Batman Özel Yaşam Hastanesi, sağlıkta dev bir yatırıma daha imza attı. Bel ve boyun fıtıklarında yüzde 95’ oranlarında olumlu sonuç veren ve birçok Avrupa ülkesinde kullanılan SpineMed medikal cihazı, Türkiye’de ilk kez Batman’da kuruldu. Worldmar'da düzenlenen basın toplantısında doktorlarla birlikte hastane ve yeni yatırımları hakkında bilgiler paylaşan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, son teknoloji cihazı ülkeye ve Batman’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Cihazın tedavilerde yüzde 85-95 aralığında olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Dinç: “Cihaz sadece Kanada’da üretiliyor. Cihazın servisi ülkemizde olmadığından üretici firma önce satış yapmak istemedi. Ancak Almanya’daki dostlarımızın desteği ve ısrarlarımızla bu cihazı aldık. Cihazı kullanan 21. Ülke olmayı başardık” dedi.

20 SEANSLA TEDAVİ
Doktor muayenesinin ardından hastaların cihazda tedaviye alındığına da dikkat çeken Özel Batman Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, şöyle devam etti: “Bel ve boyun fıtık ameliyatları büyük oranda yeniden tekrarlanıyor. Son teknoloji cihazda ise yüzde 95’lere varan olumlu sonuçlar alınıyor. İlgili doktorlarımızın yönlendirmesi sonrası 20 seanslık tedavi süreci başlıyor. Her seans 30 dakika sürüyor. Hasta kabulüne yeni başladık. Yapılan araştırmalarda Çin’deki tedavi oranı yüzde 93’lerde, Almanya’da ise yüzde 86 oranlarında. Bu cihazda ışın kesinlikle yok. Tamamen mekanik bir cihaz. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.”

YATAK KAPASİTESİ 112’YE ÇIKIYOR
Basın toplantısında hastane hakkında da bilgler de paylaşan Dinç, yatak kapasitesini 112’ye çıkaracaklarını söyledi. Projenin son aşamaya geldiğini belirten Dinç: “75 Olan yatak kapasitemizin artırılması için daha önce Sağlık Bakanlığından onay almıştık. Ancak proje tam olarak içimize sinmediğinden tekrar revize yoluna gittik. Projemiz tamamlanmak üzere. Kısa bir süre içerisinde 112 yatak kapasiteli projemizi Bakanlığa sunacağız. Sürekli yenilenen bir hastaneyiz. 2006 Yılında 25-30 personelle başladığımız hastanemizde şu anda 250-300 civarında personelimiz bulunuyor. Batman’a değer katmanın mutluluğu içerisindeyiz” diye konuştu.

“ANKARA YAŞAM, ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR”
Yaklaşık 1.5 yıl önce Ankara Çankaya’da hizmete açtıkları hastane hakkında da açıklamalarda bulunan Dinç, şöyle devam etti: “Ankara Yaşam Hastanemizde büyük ameliyatlara imza atılıyor. Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri ile yaptığımız anlaşma kapsamında alanında oldukça tecrübeli profesörler hastanemizde ameliyatlara giriyor. Hastanemiz kısa sürede önemli ameliyatlara imza attı. Batman’dan da hemşehrilerimizi Ankara Yaşam Hastanemize yönlendiriyoruz. Ankara’da sağlık alanında önemli ameliyatlar ve tedavi olanakları sağlayan hastanemiz de gurur kaynağımız.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim