**Bölge okulları arasında birinci olan Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde ise ilk 5’e girdi. Okul Müdürü Mehmet Raşit Önlü: “Mobilya ve metal üretiminin yanı sıra eski masa ve okul sıralarının da geri dönüşümünü sağlıyoruz.  Türkiye sıralamasında ilk 5’e girmek bizleri gururlandırdı” dedi.

26 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR
Batman-Kozluk karayolu üzerindeki Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mobilya ve metal üretimiyle Milli Eğitim Bakanlığı ‘2018 Yılı Döner İşletme geliri en yüksek ilk 50 Mesleki ve Teknik Orta Eğitim Kurumu’ sıralamasında Türkiye 5.’si oldu. Sömestr tatilinde bile çalışmalarına ara vermeyen 26 öğrencinin çalıştığı atölyelerde okulun 2018’deki geliri 4 Milyon 449 Bin 786 TL oldu. Aylık 1500 TL maaşla çalışan öğrenciler, bir yılda 4.500 takım sıra ve masa üretimi gerçekleştirdi. Ayrıca kent merkezindeki eğitim yuvalarında kullanılamaz hale gelen 500 sıranın da geri dönüşümü sağlandı.

FABRİKA GİBİ OKUL
Çalışmaları hakkında görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Mehmet Raşit Önlü ise şunları söyledi: “Müdür Yardımcımız Hüseyin Gök’ün okulu bir üretim ve cazibe merkezi haline getirmesinde payı büyüktür. Üretimlerimizle eğitim yuvalarına Z kütüphane yapılmasının yanı sıra öğretmenler odalarının yenilenmesi, metal atölyelere sundurma yapılması, basketbol sahası yapımı ve otomatik dış kapı yapımına dek birçok ihtiyaç karşılandı. Ürünlerimize piyasanın da ilgisi gayet iyi.”

ERASMUS’LA ÖĞRENCİLER AVRUPA’YA
Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ayrıca Erasmus projesiyle de öğrencilerini Avrupa’nın birçok ilinde eğitime gönderiyor. Okul Müdürü Önlü: “Malabadi MTAL, aynı zamanda bir proje okulu olarak da çalışıyor. Hollanda, İspanya, İtalya, Litvanya ve Portekiz’e, öğretmen ve öğrencilerimizi eğitim için gönderdik. Erasmus kapsamında 117 Bin Euro (702 bin TL) Avrupa Ajans Başkanlığı’ndan destek hibe alarak, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Avrupa’da yeni deneyimler edindi. Çalışmalarımızda her türlü kolaylığı sağlayan Valimiz sayın Hulusi Şahin ve Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut Kurtaran’a teşekkür ediyoruz.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim