*HAK-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, yardımcıları ve il teşkilat yöneticileriyle Batman’da ‘Özgürlük ve Barış’ yürüyüşü düzenledi. Halka broşür dağıtan Burkay, “Kürt sorununun uygar bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Çözüm de federasyonda” dedi.


8. YÜRÜYÜŞ BATMAN’DA

Hak-Par’ın başlattığı ‘özgürlük ve barış’ yürüyüşünün 8’ncisi Batman’da düzenlendi. Genel Başkan Kemal Burkay’ın başını çektiği yürüyüşe Hak-Par Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı Salih Yıldırım ve partililer katıldı. Turgut Özal bulvarında başlattıkları yürüyüş kapsamında parti broşürlerini halka dağıtan Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, “Sekiz gündür yürüyüş düzenliyoruz. Bu yürüyüşe de ‘Özgürlük ve barış’ yürüyüşü’ diyoruz. Ankara’dan başladığımız yürüyüş güzergahımızda Malatya, Elazığ, Tunceli, Ağrı, Van ve Bitlis ile ilçelerine uğradık. Bugün Batmandayız. Yolculuğumuz Mersin’de son bulacak” dedi.

İHTİYAÇ DUYULAN YÜRÜYÜŞ”

Ülkenin ihtiyaç duyduğu özgürlük ve barış yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyleyen Burkay, “Özgürlük aynı zamanda hem Kürt sorununu içeriyor, hem de Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyor. Ülkemizin en büyük sorunu olan Kürt sorununun uygar bir şekilde çözülmesini istiyoruz. Bu eşitlik temelinde çözülür, biz buna federal çözüm diyoruz. Bazıları bunu bölünme gibi algılıyor ama doğru değil. Dünyanın hemen hemen tüm uygar ülkeleri federal bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin de Kürt sorunu çözülmesi için böyle bir sistemle değişiklik yapılmasını istiyoruz. Büyük sorunların çözülmesi için de büyük adımlar ve cesaret gerekir” diye konuştu.


BARIŞÇIL PARTİYİZ”

Burkay, şöyle devam etti; “Türkiye artık bu noktaya geldi, çözümün eşiğindedir. Kürt sorunu çözülmesi durumda diğer sorunların çözümü de kolaylaşacak. Biz barışçıl bir partiyiz, temel perspektiflerimizden de parti olarak buyuz. Hak Par, Türkiye ve Kürtler bakımında çok önemli bir parti olduğu kanısındayım. Çünkü özgürlük, demokrasi ve değişim istiyoruz. Hak Par bu bakımından önemli bir partidir. Halkın desteğini bekliyoruz.” Burkay ve bir grup partili, broşür dağıttıktan sonra Mersin’e hareket etti.


Editör: TE Bilişim