*Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün iftar programına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Türkiye son bir iki yıldır zor bir dönemden geçti. Geçen yılki darbe girişimi. İşte yanı başımızda Ortadoğu coğrafyasındaki insanlık dramları. Bu tür sıkıntılar ister istemez Türkiye’ye yansıdı” dedi.

“İNSANLIK DRAMLARINA SESSİZ KALMIYORUZ”

Batman Valiliği Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün spor dallarının farklı branşlarında mücadele veren sporculara verdiği iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin son yılarda zor bir dönemden geçtiğine işaret etti. TP Kristal parkta iftar programına Batman Valisi Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ve amatör spor yöneticileri  ile sporcular katıldı. Başbakan Yardımcısı Şimşek, iftar programında sporculara seslendi. Şimşek, şöyle konuştu; “Batman benim için baba ocağı. O’nun her gelişimde güzel gelişmeleri görmek beni apayrı memnun ediyor. Batman potansiyeli olan büyük bir ilimiz. Fırsatlar, imkanlar sunulduğunda ne kadar başarılı olabileceğini ortaya koyuyor. Daha çok spor tesisi ile daha çok çabayla Batman, Türkiye ve dünyanın gündemine başarılarıyla gündeme gelecek. Çünkü spor demek, huzur demek, kardeşlik demek, birlik beraberlik demek, takım ruhu demek, spor o açıdan son derece önemlidir.

“TÜRKİYE, ZOR DÖNEMİ BAŞARIYLA ATLATTI”

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye’nin son iki yıldır zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Geçen yılki darbe girişimi.  İşte yanı başımızda Ortadoğu coğrafyasındaki insanlık dramları. Bu tür sıkıntılar ister istemez Türkiye’ye yansıdı. Ama Türkiye hakikaten bu zorlu dönemi büyük bir başarıyla atlattı, büyük bir direnç gösterdi. En kötüsü Türkiye’nin gerisinde kaldı. Türkiye, bugün Allah’ın izniyle ekonomi ve diğer alanlarda tekrar bir yükseliş dönemine girmiştir. Bakın, tüm bu Ortadoğu’daki kaosu ve hain darbe girişimine rağmen, teröre rağmen Türkiye ekonomisi güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yüz binlerce kardeşimize iş-aş bulmaya devam ettik. 2017 yılı inşallah çok daha iyi olacak. Türkiye bu zor coğrafyada mazlumların yanında durmaya devam etti” diye konuştu.

“ABD’NİN ARDINDAN EN FAZLA YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ”

Başbakan Yardımcısı Şimşek, şöyle devam etti; “Bugün milli gelirine oranla dünyada en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. Miktar olarak da Amerika’dan sonra en fazla insani yardım yapan ülkeyiz. Türkiye, bu yönde hakikaten büyük bir başarı hikayesi ve insanlığa ders veren bir yaklaşım içerisinde. Bugün üç milyon üzerinde Suriyeli ve Iraklı kardeşimize Türkiye içinde bakıyoruz. Bir yarım milyona da Suriye içinde bakıyoruz. Türkiye nerede olursa olsun, hangi inanç etnik gruptan olursa olsun, bütün felaketlere karşı duyarsız kalmıyor, yardım elini uzatıyor. Türkiye imkanlarını içerde milleti için kullanırken, yine dışarıdaki insanlık dramlarına kayıtsız kalmıyor. O açıdan insan hakikaten ülkesiyle, milletiyle gurur duyuyor. Biz ülkemizde bütün farklılıkları biz zenginlik olarak görüyoruz. Türkiye hakikaten zengin, bir çok etnik ve inanç kurumu huzur içerisinde ‘kardeş’ olarak bir yaşam özlemi içerisindedir. Bir çok alanda hayal edilemeyen reformlar ve yatırımlar yaptık.” Başbakan Yardımcısı Şimşek, bayram arifesinde Batman’daki akraba ve yakınlarına ziyaretlerde bulundu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim