**Batman’ın 12 bin yıllık tarihli ilçesi Hasankeyf’te yeni bir döneme başladıklarını söyleyen Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Baraj alanında su yüzde 20 seviyeye ulaştı. Baharda su seviyesi daha yükselecek. Hedefimiz 2020’de turizmde söz sahibi olmak” dedi.

KUSEN: “SU SEVİYESİ HER GÜN YÜKSELİYOR”
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Ilısu baraj gölü havzasındaki su seviyesinin yavaş yavaş eski yerleşim birimini sular altında bıraktığını söyledi. Eski yerleşim birimindeki tüm ilçe sakinlerinin taşındığını belirten Başkan Kusen: “900’e yakın konut yapıldı ve ilçe sakinlerinin tamamı yeni konutlara taşındı. Eski yerleşim biriminde kimse kalmadı. Hasankeyf’in bulunduğu eski yerleşim birimi baraj havzası konumunda olacak. Şu ana kadar yüzde 20 oranında su toplandı. Bu su oranı baharda 60 yıllık köprüyü tamamen su altında bırakacak ve havzada yaklaşık 10.5 Milyar metreküp su toplanmış olacak. Eski yerleşim birimimizin yanı sıra Irmak, İncirli köyleri ile Suçeken, Urganlı ve Kesmeköprü köylerinin bir kısmı da su altında kaldı” dedi.

“TURİZMİN ODAK NOKTASI OLACAĞIZ”
Başkan Kusen, 2020 yılının Batman Valiliğince Hasankeyf için ‘turizm yılı’ ilan edildiğini hatırlattı. Başkan Kusen, şöyle devam etti: “Dicle havzasındaki Hasankeyf bir yerde turizmin odak noktası olacak. Daha önce turizm altyapımız yoktu. Tarihi eserlerimiz taşındı. Kalede tekne turları olacak. Geçmişte turizm pastasından alamadığımız dilimi bu yıl alacağımıza inanıyorum. Yeni projelerle Hasankeyf’ye yerli ve yabancı turist çekerek ilçemizin makus talihini değiştirmek istiyoruz. Örneğin El Cezeri parkı bizim için çok önemli. Robotun mimarı olarak bilinen bilim adamı El Cezeri’nin parkı, Hasankeyf’e yeni bir ivme kazandıracak. Arkeopark alanı ve tarihi kaledeki tarihi eserlerin onarımıyla artık Hasankeyf’te turizm için yeni bir dönem başlayacak. Turizm işini profesyonel olarak gerçekleştireceğiz. Konaklama tesisleri yapmak isteyenleri Hasankeyf’e davet ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim