*Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin’in iki yıl önce tarihi ilçe Hasankeyf’te ağırladığı gazeteci-yazar İsmail Küçükkaya, Ertuğrul Özkök, Balçiçek İlter ve Mehmet Yılmaz’ın hayran kaldıkları tarihi kalenin kapıları, uzun bir aradan sonra turizme açılacak. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Büyük Saray’ın da atıklardan temizlendiğini söyledi ve ekledi: “Hasankeyf’in kalesini turizme hazırlıyoruz.”

HASANKEYF’İN SEMBOLÜ
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf kalesinin, turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm ile Müze Müdürlüğü, temizlik çalışmalarına başladı. Kale girişindeki merdivenler otlardan, Büyük Saray da atıklardan temizleniyor. 12 Bin yıllık antik kentin sembolü olan kalede temizlik çalışmalarının başladığına işaret eden Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, şunları kaydetti: “Toplum yararına destek programı kapsamında alınan işçilerin bir kısmı kalede çalışmalara başladı. Merdivenlerdeki kurumuş otlar ile büyük saraydaki atıklar temizlendi. Kale, Hasankeyf’imizin sembolü. Bu nedenle tarihi kalenin üzerinde titizlikle duruyoruz.  Ayrıca Şap Vadisi’nde turizm ile Yamaç tırmanışı için belli güzergahlar tespit edildi. Tarihi kale, turizmin önemli adreslerinden biri olacak.”

YAZARLAR HAYRAN KALMIŞTI
Uluslararası Batmanlı sanatçı Ahmet Güneştekin’in, iki yıl önce Batman’da konuk ettiği gazeteci-yazarlar İsmail Küçükkaya, Ertuğrul Özkök, Balçiçek İlter ve Mehmet Yılmaz, ilk kez çıktıkları Hasankeyf kalesine hayran kalmıştı. Vali Hulusi Şahin’in turizme kazandıracaklarını açıkladığı tarihi kalede temizlik çalışmalarının yanı sıra arkeolojik kazıların da süreceğini belirten Başkan Kusen: “Gelecek yıl turizmden payımızı alabilmemiz için şimdiden bazı projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu projelerden biri de kuşkusuz Hasankeyf kalesidir. Tekne turlarının başlayacağı Hasankeyf’e gelen yerli ve yabancı konuklar Hasankeyf kalesi ile zengin müzenin bulunduğu Arkeopark alanını gezmeden ayrılmayacak.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim