* Beşiri -Örmegöze köyünde iki gün süren Zilan Şeyhi Anma ve Aş Dökme etkinliğinin son gününde 4 ilin ilahi grubu arasında dereceye giren Batman ekibi keçiyle ödüllendirildi.

 

YER SOFRASINDA AĞIRLANDILAR

 

Beşiri-Kıra dağı eteğindeki Örmegöze (Kani Reval) köyündeki Şeyh Halit Zilan'ı anma ve aş dökme etkinliklerinin son gününde ziyaretçiler yer sofrasında ağırlandı. Şeyh Selman Bağdu'nun ziyaretçileri kabul ettiği çadırda ilahi okuma yarışmasında Batman, Tekirdağ, Van ve Lüleburgaz grupları yarıştı. En iyi ilahi okuyan Batman ekibi birinci seçildi. Keçi ödülünü alan ilahi grubunu Şeyh Selman Bağdu kutladı.

 

5 BİN KİŞİ YER SOFRASINDA

 50 Dana, 40 koyun ve 30 keçinin kesildiği türbede yaklaşık 5 bin kişi yer sofrasında ağırlandı. Dana, kuzu eti ile pirinç-bulgur pilavı, güveç ve 10 bin ekmek yer sofrasında bağdaş kuran ziyaretçilere ikram edildi. Yer sofrasının dışında çadır kuranların beraberinde getirdikleri mahalli yemekler de batı illerinden gelen konuklara sunuldu. İki günlük anma etkinliğine 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını söyleyen şeyh Bağdu, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen konuklarımızı bu yılki etkinliklerde en iyi şekilde ağırladık" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim