* Çatışmalı ortamla birlikte yerli ve yabancı turiste hasret kaldıklarını belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Geçen yıl bu dönemlerde ayda 50 bin turist ağırlıyorduk, bu yıl ise tek bir tur acentasını göremedik" dedi.

 

"HASANKEYF ESKİ GÜNLERİ ÖZLEDİ"

 

Hasankeyf Belediye Başkanı Addulvahap Kusen, antik kentin bahar mevsiminde gelin gibi süslendiğini söyledi. Dört mevsimde de Hasankeyf'in güzel olduğuna dikkat çeken Başkan Kusen, "Baharları Hasankeyf bir başka oluyor. Geçen yıl bu dönemlerde ayda ortalama 50 bin yerli ve yabancı turisti konuk ederken, bu yıl in-cin top oynayan Hasankeyf eski günleri mumla arıyor. Çatışmalı ortam her alanı etkiledi, fakat bu süreçten en çok turizm sektörü darbe aldı. Eski huzur ortamının gelmesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

ESNAF ÇARESİZ
Turistik eşya satan Hasankeyf çarşısındaki esnafın siftahsız günler geçirdiğini söyleyen Başkan Kusen, şöyle devam etti; "Hediyelik eşya satan esnaf olsun, diğer konaklama yerleri olsun, bir çok esnaf kesimi zor günler geçiriyor. Bu yıl sadece Batman'ı değil, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'ya kadar bir çok konaklama tesisi yabancı turiste hasret kaldı. Çatışmalı süreçten sonra tur acentaları bölgeden çekildi. Turizm bitti. Bu yıl henüz yabancı bir tur operatörünü göremedik. Geçen yıl Hasankeyf köprüsü yabancı konukların araçlarından geçit vermiyordu. Zor günler geçiren esnaf, eski günlerin dönmesini dört gözle bekliyor."

 

Editör: TE Bilişim