** Batman Çağdaş’ı ziyaret eden Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Ahmet Bebek, rafineride ciddi yatırımların gerçekleşeceğine işaret ederek: “Üretime yönelik faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri, Ar-Ge ve bilimsel faaliyetleri de ön planda tutuyoruz” dedi.

RAFİNERİDE YENİ YATIRIMLAR
2014 Yılından beri Tüpraş Batman Rafinerisi’nde üretim müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce Rafineri Müdürü olarak atanan Ahmet Bebek, kentin ilk günlük gazetesi Çağdaş’ı ziyaret etti. Batman Çağdaş yöneticileri Arif Arslan ve Barış Arslan’la bir süre sohbet eden Rafineri Müdürü Bebek, Tüpraş’ın 2018 hedeflerine dikkat çekti. Koç Grubu’nun ve Tüpraş'ın Batman Rafinerisi’nde ciddi yatırımlar gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Müdür Bebek: “Bu yıl içerisinde yeni bir bitüm tankını rafineride kurmayı hedefliyoruz. Bu tank sayesinde yaz aylarında kullanmak üzere bitüm stoku yapabileceğiz. Böylece yaz mevsiminde de müşterilerimizin taleplerini karşılayacağız. Bu yatırımla hem rafinerimiz hem de bölgedeki müşterilerimiz rahatlayacak” dedi.

RAFİNERİNİN KAPASİTESİ
1 MİLYON 350 BİN TONA ÇIKTI
Rafineri Müdürü Bebek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rafineride hampetrol işleme kapasitesi 250 bin ton artarak 1 Milyon 350 bin tona çıktı. Özelleştirilmeden bu yana Tüpraş Batman Rafinerisi büyük projeler hayata geçirdi. Koç grubumuzun ciddi yatırımları 2018’de de devam edecek. Çevreyi önemseyen bir kurumuz. Yer altı hatlarımızın tümü yenilendi. Alttan dolum için de yeni projemizi hayata geçireceğiz. Tesislerimizde kullandığımız teçhizatlarda da patentler alıyoruz. Geçen yıl ilk patentimizi almıştık, bu yıl da yeni patent başvurusunda bulunacağız. Üretime yönelik faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri, Ar-Ge ve bilimsel faaliyetleri de ön planda tutuyoruz. Ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tesislerimizde bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Komşumuz olan çevre mahalledeki minikleri etkinliğimizde ağırlayacağız. Tüpraş Batman, çevresindeki komşuları gözeten bir kurumdur.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim