** Aralarında özel güvenlik ve koruma meslek grubunda kimyager, makine teknisyenliği, elektrik teknisyeni ve inşaat teknisyenlerini kapsayan genç istihdama yönelik alım başvuruları İş-Kur’da başladı. 4 Ekim’de başlayan müracaatlar, 13 Ekim’de sona erecek.

İŞ-KUR ARACILIĞIYLA ALINACAK
Batman Rafinerisi’nde İş-Kur ve TÜPRAŞ Rafineri Müdürlüğünce genç istihdamı artırmaya yönelik işbaşı eğiitim programı kapsamında teknik eleman alımı müracaatları başladı. Batman İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, TÜPRAŞ Batman Rafinerisinde ‘işbaşı eğitim programı’ çerçevesinde kimya teknolojisi teknisyenliği, petro-kimya teknolojisi programı, kimya teknolojileri teknikerliği bölümlerinden mezun olanların 28 yaşından küçük olmak şartıyla alınacağını belirtti. Askerliğini tamamlamış ve Batman’da ikamet etmek koşuluyla başvuruların alınmaya başlandığı diğer bölümler ise şöyle: “Makine teknisyenliği mesleği, elektrik teknisyenliği mesleği, inşaat teknolojisi mesleği.” TÜPRAŞ’ın 5 branşta alacağı teknik eleman alımında sayı verilmezken, sadece erkek adayların müracaat etmelerinin gerektiği belirtildi.

ÖZEL GÜVENLİKTE BOY ŞARTI
TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin diğer bölümlerinde olduğu gibi özel güvenlik eleman alımında da 28 yaşından küçük olma koşulu aranırken, boy kriteri ise 1.75 santimden az olmama şartı getirildi. Özel güvenlik ve koruma meslek elemanı mesleğine başvuru yapabilmek için aranan şartlar şöyle: Meslek yüksek okulu özel güvenlik ve koruma bölümü mezunu olmak. En az lise mezunu silahlı özel güvenlik görevlisi sertifikalı ve kimlik kartı olmak. İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz, işbaşı eğitimi programı kapsamında şartları uygun olanların Müdürlükte kurulan başvuru masasına yapılabileceğini belirterek: “Tüpraş uzmanlarının da bulunduğu müracaatta diğer meslek dallarındaki adayların müracaatları dünden itibaren yapılmaya başlandı. Müracaat edenlerin Batman’da ikamet etmek zorunluluğu var” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim