*İşçilerin seslerine kulak verilmesini isteyen Petrol-İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz; “Bazı maddelerdeki anlaşmazlıkların giderilmesini istiyoruz. Aksi taktirde eylemlerimizi daha da yaygınlaştıracağız” dedi.
RAFİNERİ İŞÇİLERİ AYAKTA
Batman Tüpraş Rafinerisi çalışanlarının da aralarında bulunduğu Tüpraş’ta petrol emekçileri, dün eylemdeydi. Yarım gün süreyle işi bırakan Tüpraş Rafineri çalışanları, tıkanan toplu sözleşme görüşmelerini bir an önce sonuçlanmasını istedi. Tüpraş Rafinerisi’ndeki eyleme Eğitim ve Örgütlenme Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tekik de işçilerin yanındaydı. Davul-zurna eşliğinde eylemlerini gerçekleştiren emekçilere seslenenPetrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmuz Kaygusuz; “Tüpraş işverenin sözleşme yürürlük süresi, çalışma sistemi, vardiya düzeni ve özel mazeret izinleri gibi konularda ısrarcı olması nedeniyle sözleşme süreci tıkandı. İşveren, TİS yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılmasını, yılda 8 iş gününe kadar verilen ücretli mazeret izinlerini kaldırılmasını istiyor. Vardiyalar için haftalık çalışma süresinin de 40 saatten 42 saate çıkarılması talep ediliyor.”


“İŞÇİNİN TAVRI BELLİ”
Sendika Başkanı Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “İşveren, işçinin sesine kulak tıkamış ve 18 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen arabulucu toplantısında da aynı uzlaşmaz tavrını sürdürmüştür. Ücret ve ücrete bağlı diğer ödemelerle ilgili maddeler, bu nedenle henüz görüşme konusu dahi olmamıştır. İşveren sözleşme yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılması başta olmak üzere bu değişikliklere gerekçe olarak bağlı oldukları Koç topluluğu’nun stratejik plan ve hedeflerini göstermektedir. Bu ısrarlara karşı Tüpraş işçinin tavrı bellidir. Tüpraş işçisi ve Petrol-İş olarak işverenin sözleşme sürecindeki uzlaşmaz ve dayatmacı tutumunu İzmit, Kırıkkale, Aliağa ve Batman Rafinerilerinde eş zamanlı olarak protesto ediyoruz.” Yarım günlük eylemin ardından Tüpraş Batman Rafineri çalışanları daha sonra işyerlerinde işbaşı yaptı. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim