** Dicle nehri kıyısında ikinci OSB’yi kuracaklarını da belirten Vali Deniz, Teknopark ve ikinci OSB onayının Resmi Gazete’de yayımlandığına dikkat çekerek: “10 Bin kişiye istihdam alanı hedefliyoruz” dedi.

YATIRIMCILARA MORAL VERDİ
80’e yakın farklı sektördeki tesislerin bulunduğu Batman Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen Vali Ahmet Deniz, marka yolundaki yatırımcıları dinledi. OSB Müdiresi Zeynep Akbel, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’in de eşlik ettiği Vali Ahmet Deniz, Batman’daki bazı firmaların Çin, Hindistan ve Afrika ülkelerinin de aralarında bulunduğu birçok ülkeye ihracatta bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. OSB’de 3500’e yakın işçinin çalıştığını kaydeden Vali Deniz: “Ek arsalara yapılacak yatırımlar ile 2. OSB’de toplam 10 bin kişiye istihdam alanı yaratmayı planlıyoruz. 2. OSB ve Teknopark’ın onayı Resmi Gazete’de yayımlandı” dedi.

“KURUMSAL MARKALARA İHTİYACIMIZ VAR”
1600 Öğrencinin öğrenim gördüğü Özel Bilim Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de gezen Vali Deniz, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz’dan bilgi aldı. Liseli öğrencilerin meslek sahibi olmasının gerektiğini kaydeden Vali Deniz, daha sonra OSB’deki Raudi Mobilya imalat atölyesi ve Zer tesislerinde de yatırımcıları dinledi. Denizli’nin tekstil duayeni Osman Aydınlı’nın sahibi olduğu Gamateks atölyesinde ürünleri inceleyen Vali Deniz: “Kurumsal markalara ihtiyacımız var. Gamateks buradaki ürünlerini İngiltere’ye gönderiyor. Gamateks’in iplik fabrikası için yeni yer tahsis ettik. Tesiste şu anda 270 kişi çalışıyor. Bu rakam önümüzdeki günlerde 750’ye çıkacak. Bu yatırımlarla işsizliği yeneceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim