** DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Batman Çağdaş’a konuştu; “Batman Belediyesi Eş Başkanlık adayı şeklindeki haberler asparagastır. Eş Başkanlık modeli olabilir ama adımın böyle bir görevle ilişkilendirilmesine üzüldüm.”

ASPARAGAS HABER”

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, adının Batman Belediyesi Eşbaşkanlığına geçmesinin asılsız olduğunu söyledi. Batman’da yerel bir gazetede ‘Aysel Tuğluk Batman Belediyesi Eşbaşkanı mı?’ haberi üzerine Batman Çağdaş’a açıklamada bulunan DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk: “Bu tamamen asparagas bir haberdir. Batman Belediyesi Başkanlığına Eşbaşkanlık için ne bir talebim oldu ne de böyle bir öneri geldi. Yalan bir haber yayıldı. DTK Eş Genel Başkanlığı görevini yürüttüğüm bir dönemde adımın böyle bir görevle ilişkilendirilmesine üzüldüm” dedi.


İBRE ÖZDEMİR’DEN YANA

Ön seçimde aldığı 386 oyla birinci seçilen BDP Batman Belediye Başkan aday adayına BDP Genel Merkezi’nin de sıcak baktığı gelen haberler arasında. 12 Belediye Başkan aday adayı arasında delegelerden en fazla aldığı oyla dikkatleri çeken BDP’li Özdemir’in şansının yüksek olduğu ileri sürüldü. Partinin üst düzey yöneticilerinin de ön seçim sonuçlarının esas alacağı öğrenilirken, bazı parti yöneticileri: “Bu kez ön seçimin sonuçları doğrultusunda hareket edilecek. 25 Aralık’ta Batman’a gelmesi beklenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve üst düzey yöneticiler adayı açıklayabilir” dediler.

Editör: TE Bilişim