**Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, pandemide yüz yüze eğitimin Batman’da sorunsuz devam ettiğini belirterek, kitap okumanın önemine değindi. Müdür Kurtaran; “Belediyemizin destekleriyle TÜBİTAK’tan 50 Bin adet kitap alacağız. Çeşitli kaynaklardan beslenen öğrencilerin fark oluşturduğunu görüyoruz. Ayrıca okullarda hijyen sorunu olmaması için de gerekli tedbirleri aldık” dedi.

“EĞİTİM ULUSAL BİR MESELEDİR”
Hafta sonu basın mensuplarıyla Öğretmen Evi’nde kahvaltıda bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, değerlendirmelerde bulundu. Pandemi döneminde eğitimin şimdiye dek sorunsuz devam ettiğini belirten Kurtaran; “Bakanlığımız okulların devam etmesi hususunda kararlığını ortaya koydu. En son kapanacak yerler okullardır. Eğitimin aksamaması için velilerimize de büyük işler düşüyor. Bu süreci el birliğiyle iyi yöneteceğimize inanıyorum. Eğitim ulusal bir meseledir. Tüm paydaşlardan duyarlılık bekliyoruz” dedi. Kurtaran, ayrıca Batman’da Kasım ayında okul öncesi eğitime yönelik yapılacak eğitim çalıştayının hazırlıklarının da sürdüğünü kaydetti.

GÖREVLENDİRMELERDE REVİZE
Okullarda hijyenin sağlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarına da dikkat çeken Müdür Kurtaran; “Bu yıl istediğimiz sayıda temizlik görevlisi görevlendirilmediğinden bünyemizdeki personel görevlendirmelerinde revizeye gittik. Okulların dersliklerine hem kendi personelimizi görevlendireceğiz hem de Belediyemizin sağlayacağı desteklerle okullarda hijyen sorunu olmayacak” dedi. Öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının önemine de değinen Müdür Kurtaran, şöyle devam etti; “Akademik başarılara baktığımızda çok kitap okuyan ve farklı kaynaklardan beslenen öğrencilerin fark oluşturduğunu görüyoruz. Belediyemizin desteğiyle TÜBİTAK’tan 50 bin kitap alarak, okullarda kitaplık oluşturacağız.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim