**Hava yolculuğunda sefer sayısının azalması ve otobüs bilet fiyatlarının da el yakması, vatandaşları tren yolculuğuna yönlendirdi. Ankara’ya Güney Ekspresiyle yolculuk yapmak isteyenler 20 gün önceden yer ayırıyor.

ANKARA’YA BİLET 50 TL
2020’nin ilk aylarında Batman DDY Garı’nda yolcu sayısı üçe katlandı. THY ve diğer hava yolları şirketlerinin İzmir ve Antalya’ya direkt seferlerinin olmaması, İstanbul ve Ankara seferlerinde de düşüş olması Batmanlıları tren yolculuğuna yönlendirdi. Otobüs bilet fiyatlarının artması, bahar mevsiminin başlangıcıyla DDY Batman Garı’nda son ayların en hareketli dönemini yaşattı. DDY Garında günlük ortalama 1000-1500 kişi yolculuk yapıyor. 22 Saatte Ankara’ya varan Güney Ekspresinin 50 TL olan fiyatı vatandaşın ilgisini çekiyor. Haftada 5 gün Batman-Ankara arasında çalışan Güney Ekspresi’ne biletler 20 gün önceden alınıyor.

TRENE YEŞİL IŞIK
Batman-Diyarbakır arasında sefer yapan trenlere de ilginin arttığına işaret eden DDY Gar yetkilileri: “Normal bilet 7 lira, öğrenci 5.5 TL ile yolculuk yapabiliyor. Engellilerin ücretiz, askeri personel, öğretmen ve güvenlik görevlilerinin de yüzde 20 indirimden yararlandığı trenlerde 60 yaş üstü olanlar da yüzde 50 indirimden yararlanıyor. Bahar mevsimiyle birlikte seferlere talep artınca yolcu sayısında da ciddi artış yaşandı” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim