**Newroz şenlikleri için Diyarbakır’a trenle gidenler dönüşte 10 yolcu vagonuna hasar verdi. DDY Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, koltuk, kapı, pencere ve elektrik aksamının söküldüğü trende zararın 6 milyon TL civarında olduğunu ifade etti. 


YOLCU VAGONLARINDA HASAR
Cumartesi günü Diyarbakır’daki Newroz kutlama şenliklerine katılanlar trenle tehlikeli yolculuğun yanı sıra dönüşte de yolcu vagonlarına hasar verdikleri ortaya çıktı. DDY Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, Cumartesi akşamı 18.00 sıralarında DDY Diyarbakır Gar’ından çıkış yapan yolcu treninin 20.20’de Batman Gar’ına vardığında gördükleri manzara karşısında hayrete düştüklerini söyledi. 10 Yolcu vagonuna büyük hasar verildiğini ifade eden Saruhan; “Makine bölümü dışında yolcu vagonların tümü hasarlı vaziyetteydi” dedi.
“6 MİLYON TL’LİK ZARAR VAR”
10 Yolcu vagonunda koltuk, cam ve elektrik aksamının kullanılamaz hale geldiğini söyleyen DDY Gar Müdürü Saruhan, şöyle konuştu; “Cumartesi günü Batman-Bismil-Diyarbakır arasında sefer yapan trenle yolculuk yapanlar, maalesef yolcu vagonlarına da verdikleri hasar bizi şoke etti. Makine bölümü dışında yolcu vagonlarında ne koltuk ne perde ne cam ne de elektrik aksamı bırakılmıştı. Yolcu vagonlarını gördüğümüzde o manzaraya inanmak istemedik. Onarım için vagonları Diyarbakır’a gönderdik. 10 Vagonda hasar yaklaşık 6 milyon TL civarında.”
Editör: TE Bilişim