**Batman-Diyarbakır İl sınırındaki tarihi Malabadi köprüsü yeni köprüyle birlikte iki beton köprü arasında kaldı. Batman barajı bitişiğindeki köprü ile yeni köprü arasında kalan tarihi Malabadi köprüsü güzergahı sadece yerli ve yabancı turizm güzergahı olarak dizayn edilecek.

YENİ KÖPRÜ MALABADİ’Yİ RAHATLATACAK

Batman çayı üzerinde yapımı yeni tamamlanan 450 metre uzunluğundaki köprü, tarihi Malabadi köprüsü ile beldesine soluk aldıracak. Fora kazıklarla 15 metre su derinliğine köprü ayaklarının dikildiği yeni Malabadi köprüsünün Batman barajı ile tarihi köprünün yanı sıra Kozluk-Üçyol güzergahını da trafik yönünden rahatlatacağını söyleyen Karayolları yetkilileri; “Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan ve 900 metreyi bulan iki köprünün trafiğe açılmasıyla hem Malabadi köprüsü yerli ve yabancı turistlere gezi güzergahı haline getirilecek hem de Batman barajı tesisleri kontrol altına alınabilecek” dediler.

ÜÇYOL GÜZERGAHINDA KAZALAR AZALACAK

Batman-Diyarbakır ve Batman-Kozluk üç yol güzergahının yeni köprü yapımıyla birlikte trafik akışının daha düzenli sağlanacağını da ifade eden Karayolları Batman Şubesi yetkilileri, şöyle konuştular; “Daha önce görünmez kazaların yaşandığı Kozluk-Üçyol kavşağı yeni köprü sayesinde trafik akışı düzenli sağlanacak. Bir de kazalar önlenecek. Diyarbakır’dan Van güzergahına geçiş yapacak ağır tonajlı araçlar kavşaktan daha rahat geçecek. Yeni köprünün yapılması Malabadi beldesini de trafik akışı yönünden oldukça rahatlatacak. Daha önce karayolu belde ortasından geçtiği için bazı kazalar da yaşanıyordu. Yeni köprü ve yol güzergahı Malabadi beldesine de soluk aldıracak.”

Editör: TE Bilişim