*TPIC’in bölgede en büyük sahasının Batman olduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “TPIC’te 800 çalışan var. Bu ağır iş kolunda tecrübeli elemanlar olmayınca sık sık görünmez kazalar yaşanıyor. TPIC’e lojistik destek veren TP’nin tecrübeli işçileri oluyor” dedi.

“TPIC KALİFİYESİZ İŞÇİLERLE ZORLANIR”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, son dönemlerde TPIC’te iş kazaları sayısındaki artışa dikkat çekti. Kaygusuz: “Ağır bir iş kolunda kalifiye eleman sayısı az olursa görünmez kazalar da kaçınılmaz olur’’ dedi.  800’ü aşkın işçinin görev yaptığı TPIC’te görünmez kazaların yaşandığını belirten Şube Başkanı Kaygusuz: “Daha önce TPIC’te kalifiye elemanlar vardı ama maalesef bu petrol emekçilerinin iş akitleri feshedildi. Sendikal anlamında örgütlenme çalışmaları için Yargıtay sürecini bekliyoruz. Lojistik ve diğer çalışmalarda TP personeli her zaman üzerlerine düşeni yapıyorlar ama TPIC alımlarda nedense kalifiye elemanı tercih etmiyor. Ağır bir iş kolu olan petrolcülükte daha çok tecrübeli elamana ihtiyacın olduğuna dikkat çekiyoruz. Bu iş kolunda işçinin çalışma saati 12-14 saati buluyor. TPIC’te sosyal haklar başta olmak üzere petrol emekçilerine uygun koşulların sağlanmasını talep edeceğiz” diye konuştu.

130 TECRÜBELİ EMEKÇİ GÖREV BEKLİYOR
Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “TP’de sondaj ve kuyu tamamlamada 175 kişi üretime geçiş yaptı. Yaklaşık 130 emekçi ise boşta kaldı. Bu sorunu gidermek için Genel Müdürlülükle görüşeceğiz. Ayrıca, TP’de ücret ayarlamasına yönelik de girişimlerimiz sürüyoruz. Şu anda TP’de çalışan emekçinin eline geçen aylık ücret 2500 ila 4000 TL. Bu da petrol sektöründe çalışan işçinin ne kadar düşük ücret aldığını gösteriyor. Toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesinde TP’de skala düzenlemesi talebimiz olacak. İşçilerin ücretlerinin artırılmasını talep ediyoruz, bu konuda da mesafe alacağımıza inanıyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim