BATMAN BÖLGESİNDE 500 İŞÇİ
Türkiye Petrolleri’ne petrol arayan TPIC, sahalardaki petrol arayışını sürdürürken kule sayısı da 15’e çıktı. Yaklaşık 10 aydır Batman’da yeni yapılanmaya giden TPIC Bölge Ofisi’nde eleman sayısı ise 500’e yükseldi. TPIC’in Adıyaman ve diğer bölgelerdeki eleman sayısı ise toplam 700’ü buluyor. Personellerin çoğunu Batman’daki sahalarda görevlendiren TPIC, eski sondaj sahasında duruştaki 21 sondaj kulesini Türkiye Petrolleri’nin tespit ettiği sahalarda yeniden faaliyete geçirdi.

ÖNCELİK KALİFİYE PERSONELLERE
Geçen yıl yaklaşık 20 Bin işsizin başvurduğu TPIC’te önceliğin petrolcülükte uzmanlaşan elemanlara verildiğini kaydeden TPIC yetkilileri, şöyle konuştular: “Sondör, direkmen ve petrolcülüğün diğer branşlarında tecrübeli olan personeller değerlendirildi. Halen TP’de emekli olmuş ya da başka petrol şirketlerinde çalışan kalifiye elemanlar arıyoruz. Petrolcülükte deneyimi olan elemanları mülakata alıyoruz. Şartlara uygun olan personelleri kaçırmıyoruz.” (Abdullah Türeli)

“İş güvenliğini ön planda”

Petrol arama çalışmalarını bölgede sürdüren TPIC yetkilileri, iş güvenliği konusunda da hassas davrandıklarına dikkat çekti. Petrol-İş Sendikası yöneticilerinin ‘TPIC’te iş kazaları endişe veriyor’ şeklindeki açıklamalarına yanıt vermediklerini de ifade eden TPIC yetkilileri: “Her görüşe saygılıyız ama ağır iş kolu olan petrolcülükte aldığımız personelleri eğitimden geçiriyoruz. Bu konuda Türkiye Petrolleri de bizi izliyor. Personel eğitimine yönelik uzmanlarımız eğitimi aksatmıyor. İş kolumuzda şu ana kadar ciddi bir iş kazası söz konusu değil” dediler. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim