*Petrol-İş Sendikası Başkanı Şehmus Kaygusuz, TPIC’in personel alımına yönelik çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekti ve ekledi; “Sondajı bir süre önce devralan TPIC henüz kadrosunu oluşturmadı. Dün de dile getirdiğimiz gibi eleman alımlarının bir bölümünü kurayla yapmasından yanayız.”

“ELEMAN ALIMINI TAKİP EDİYORUZ”
TPIC’in bölge de bölgede açacağı en büyük saha olan Batman’da, şuana kadar sondaj faaliyetlerini devraldığını belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “TPIC’in eleman alımını bizde takip ediyoruz” dedi. Kuyu tamamlamada halen Türkiye Petrolleri çalışanlarının görev yaptığını ifade eden Başkan Kaygusuz: “Önümüzdeki ayın 15’inde de kuyu tamamlama bölümünün TPIC’e devredileceği söyleniyor. Biz de bu sürecin hızlandırılmasını bekliyoruz. Bir yandan da TPIC’de işçi alımları gerçekleşiyor ama bizim taleplerimiz dün olduğu gibi bugünde aynıdır. Öncelikle TPIC mağdurlarının değerlendirmesinden yanayız. Ardından vasıfsız işçi alımında arasında kura yönteminin yapılmasını istiyoruz” dedi.

 “TPIC’DE ÖRGÜTLENECEĞİZ”
Başkan Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “TPIC’in Batman sahasına alacağı elemanları bu şehrin işsizlerinden oluşturmalıdır. Çünkü Batman işsizlikte ilk iller arasında yer alıyor. İstihdam alanlarının yetersiz olduğu Batman’da, TPIC’in alacağı personelin büyük bölümü buradan karşılamalıdır. Sendika olarak TPIC’de de örgütleneceğiz. Çünkü TPIC de önemli bir petrol kurumu. TPIC yeni yeni yapılanıyor. Bu nedenle TPIC’i de ciddi bir şekilde önemsiyoruz. Yapılanma döneminde TPIC’in mutlaka eleman alımında tecrübeli personele yer vermelidir. Bir de çalıştığı bölgelerden eleman taleplerini karşılamalıdır. Batman petrolcülüğün başkenti olduğu için elemanların çoğunu bu şehirden almalıdır. Şuana kadar TPIC henüz kadrosunu oluşturamadı.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim