* Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, toplu iş sözleşmelerinde tüm maddelerin eskisi gibi geçtiğini söyledi ve ekledi: “TPAO’da bundan sonraki hedefimiz, kök ücretlerinin düşük olduğu petrol emekçilerine skla düzenlemesine gitmektir.”

PETROLCÜLERİN
GÖZÜ KÖK ÜCRETLERİNDE
Geçen hafta Ankara’da imzalanan TPAO'daki toplu sözleşmeyi değerlendiren Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Şehmus Kaygusuz, hedeflerinin petrol emekçilerinin kök ücretlerini iyileştirmek olduğunu söyledi. Toplu sözleşmede ilk altı ay için yüzde 8, ikinci ay için de yüzde 4 artış ve enflasyon farkının uygulanacağını belirten Başkan Kaygusuz: “Kalan maddeler eskisi gibi geçti. Kök ücretlerindeki sıkıntıları daha önce de dile getirmiştir. Üretimin her geçen gün arttığı TPAO'da artık kök ücretlerini iyileştirmek için gerek Sendika, gerekse de Bakanlık nezdinde bir dizi görüşmeler planlıyoruz” dedi.

“DENGESİZ BİR ÜCRET TABLOSU VAR”
Başkan Kaygusuz, şöyle devam etti: “Türkiye Petrollerinde bir an önce skala düzenlenmesine gidilmelidir. TPAO'nun üst düzey yetkilileri de bu konuda elini taşın altına bırakılmalıdır. TPAO'da Batman merkezde 10-25 yıl süreyle çalışan işçinin maaşı 2.700 ila 3.500 TL'dir. Bu kök ücretini düzenlenmesi için çaba sarf ediyoruz. Skalaya yönelik çalışmamızı önümüzdeki günlerde somutlaştıracağız. Yakın bir tarihte de TPAO'nun üst düzey yöneticileriyle de kök ücretlerinin iyileştirmesine yönelik bir toplantı düzenleyeceğiz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim