*TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile Petrol İş Şube Başkanları ile birlikte ziyaret eden Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, önemli açıklamalarda bulundu. Akyüz;  “TPAO önümüzdeki yıl en az 250 personel alacak. Bölgede de yeni sondaj kuyu sayısını 40’a çıkaracak” dedi.

“2023’TE ELEMAN ALIMI YAPILACAK”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal ile diğer Şube Başkanları ile birlikte TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’i ziyaret eden Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Batman Çağdaş’a önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede yeni yılın ilk ayında yapılacak toplu-iş sözleşmesi öncesinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Akyüz; “Önümüzdeki yıl TPAO, Güneydoğu’da sondaj kuyu sayısını artıracak. Personel eksikliğini de giderecek. Önümüzdeki yıl Batman ve bölgesine 250’ye yakın elemanın alımı söz konusu. TPAO ile yapacağımız toplu sözleşme öncesinde bazı konuları masaya yatırdık” diye konuştu.

“PROMOSYON ANLAŞMASI DA OLACAK”
Genel Başkan Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önce bankalarla yapılan promosyon anlaşmasında 25 bin TL ücret gündeme gelmişti. Bu konuda kısa sürede çözülecek. Önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlayacağımız toplu sözleşme öncesinde bir çok konuyu görüşüp fikir alış verişinde bulunduk. Genel Müdür sayın Bilgin ve Şube Başkanlarımızın da bulunduğu görüşme her açıdan faydalı geçti. Amacımız emekçi kardeşlerimizin hak ettikleri ücrete kavuşmalarıdır. Bu konuda da mesafe kat etmeye çalışıyoruz. Özellikle TPAO’nun önümüzdeki yıl yeni sondaj kuyularını artırması ve personel alımına yönelik çalışma başlatacak olması bizleri sevindirmiştir.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim