*Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, petrol üretimine rekor kıran TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde personel eksikliğinin giderilmesinin gerektiğini söyledi. Kartal; “Kara altında dün olduğu gibi bugünde tarih yazan TPAO, eski yapısına kavuşturulmalı” dedi.

“ADI KAĞIT ÜSTÜNDE KALDI”
TPAO’nun Batman ile özdeşleşen bir kurum olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, Bölge Müdürlüğü statüsünün kağıt üzerinde kaldığını ifade etti. TPAO’nun gittikçe zayıflatıldığına işaret eden Kartal, şunları kaydetti; “Eskiden bölgenin en güçlü kurumu olan TPAO’da taşeronlaşma sisteminin artması ve ihale yetkisinin bölgeden alınması burayı çok zayıflattı, eski gücünden uzaklaştırdı. Sendika olarak asil işimizi alt işverenlere kaptırmamız için de gerekli mücadeleyi vereceğiz.”

“OTC ŞİRKETİ ÜZERİNDEN
PERSONEL ALINIYOR”
Şube Başkanı Kartal, şöyle devam etti; “TPAO’da taşeronlaşma aldı başını gidiyor. TPAO’nun kendi kurduğu OTC şirketi, dışarıdan personel alıyor. Üç yıl önce kurulan bu şirkete maalesef KPSS ve İŞKUR olmadan alınan personeller tartışma konusu. Oysa kamu istihdamı güvenceli ve sürekli olması ilkesi gözetilmelidir. Bu kuruluş da uygulanmak istenen özelleştirme ve taşeronlaşma politikaları terk edilmelidir. TPAO, bir an önce eski yapısına kavuşturulmalıdır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim