**Son yıllarda petrol üretiminin arttığı Batman bölgesinde yeni işçi alımının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal; “Petrol işçisi artık yeni sahalara yetişemiyor. 7 Aydır TPAO’nun personel almasını bekliyoruz” dedi.

“UZUN SÜREDİR PERSONEL ALINMADI”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, günlük petrol üretiminin 43 Bin varile yükseldiği Batman’da TPAO Bölge Müdürlüğü’nün aylardır yeni personel alımı yapmasını beklediklerini söyledi. Yaklaşık 7 aydır personel alımının gündemde olduğunu ifade eden Şube Başkanı Kartal; “Son yıllarda petrol üretiminde rekor kırıldı. Petrol üretimi arttığı halde ne yazık ki TPAO 7 yıldır personel alımı da gerçekleştirmedi. Emeklilik ise sistematik şekilde devam etti. TPAO’nun yeni yılın ilk aylarında en azından 400 işçi almasını bekliyoruz” diye konuştu.

“EMEKÇİLER YAŞANILIR ÜCRET BEKLİYOR”
TPAO emekçilerinin yanı sıra TPIC’te çalışanların sorunlarına da dikkat çeken Kartal, şöyle devam etti; “Üye sayımızın her geçen gün arttığı TPIC’te de emekçi arkadaşlarımızın sorunların çözümü için yetkililerle görüşüyoruz. TPIC’teki emekçi arkadaşlarımızın daha rahat koşullarda ve yaşanılır insanca bir ücretle çalıştırılmalarını istiyoruz. Bu yıl öncelikli hedefimiz petrol aramacılığında rekor kıran Batman bölgesinde yeni personel alımının bir an önce gerçekleşmesidir. Çünkü Batman’ın yeni personellere ihtiyacı var.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim