**2 Bin 350 üyeli Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü ünitelerinin küçülmemesi için bir dizi eylem kararı alıyor.

** Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz, 27 Ekim’de Ankara’da yapılacak toplantıda taşeronlaşmaya ‘hayır’ diyeceklerini söyledi.

“TP, BATMAN’IN LOKOMOTİFİDİR”
Batman’ı var eden Türkiye Petrolleri ünitelerinin küçülmesine karşı harekete geçen Petrol-İş Sendikası, 27 Ekim’deki toplantıya hazırlanıyor. Şube Başkanı Şeyhmus Kaygusuz, Ankara ve Trakya Şube yöneticileriyle birlikte Türkiye Petrolleri’nin taşeronlaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğünün ağır nakliyat, inşaat, itfaiye gibi bazı ünitelerin özelleştirilme programında olduğunu anımsatan Başkan Kaygusuz: “Türkiye Petrolleri Batman’ın lokomotifidir. Petrol kentinin bugünlere gelmesinde katkısı büyük olan Türkiye Petrollerinin küçülmesine izin vermeyeceğiz. Birçok üyemiz özelleştirme kaygısı yaşıyor. Üyelerimizin çoğu servis değiştirmek istiyor. Türkiye Petrollerinin üretim merkezine dönüştürülmesi isteniliyor” dedi.

“ÜNİTELER KÜÇÜLÜRSE KAYBEDERİZ”
Şube Başkanı Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Petrollerinin üniteleri özelleştirilirse birçok işçi işinden olacak. Petrol emekçisinin genç yaşta emekli edilmesini istemiyoruz. Bu ay sonunda Ankara’da yapılacak toplantıyı önemsiyoruz. Yönetimimizle tam kadro katılacağımız toplantıda taşeronlaşmaya karşı olan tepkimizi bir kez daha dillendireceğiz. Türkiye Petrolleri büyürse Batman büyür. Şirketin geleceği ile ilgili kafamızda soru işaretleri var. Ama önümüzdeki günlerdeki toplantıda ünitelerin taşeronlaşmasına karşı olduğumuzu işverene de duyuracağız.” Petrol-İş Sendikasının toplumsal sorunlara karşı duruşunun da ortada olduğunu ifade eden Başkan Kaygusuz; “Gerek TP gerekse de Petrol-İş Sendikası ile duygusal bağlarım var. Türkiye Petrollerinde dedem de babam da çalıştı. Batman’ın 3’te birinin TPAO ile akrabalığı var” dedi.

Editör: TE Bilişim