* Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, 230 işçinin gönüllü emeklilik yasasından yararlandığını söyledi. Erken emekliliğin TP'de uygulanmayacağını belirten Kaygusuz, "TİS gereği kimse artık zorunlu emekliliğe teşvik edilmeyecek. İşverenin sözleşme maddesine uymasını istiyoruz" dedi.

BATMAN'DA 230 İŞÇİ EMEKLİ OLDU

Türkiye Petrolleri'nin yeni yapılanma kapsamında getirilen kısa süreli özendirici gönüllü emeklilikte Batman'da yararlananların sayısı 230 işçiyi kapsadı. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TP ve TPIC Genel Müdürlükleriyle yaptıkları görüşmeler sonucu 'gönüllü emekliliğin' bundan böyle yaşanmayacağını ifade etti. İşverene TİS sözleşmesinin 171. maddesini hatırlatan Kaygusuz, "Türkiye Petrolleri'nin artık 55 yaş sınırına dikkat etmesi gerekiyor. BOTAŞ'a bağlı bir kamu kuruluşu statüsünde hizmet verecek olan TPIC'e, Türkiye Petrolleri'nin daha önce Sondaj ve Kuyu Tamamlama'da çalışanlar gönüllü olarak geçiş yapabilir. Bu konuda her hangi bir sorun yaşanmayacak" diye konuştu.

TP ATÖLYELERİ ARTIK TPIC'İN

Daha önce TP'ye ait olan Sondaj, Kuyu Tamamlama ve diğer hizmet servis malzemelerinin TPIC'e devredildiğini kaydeden Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçen hafta Batman'a gelen TP'nin yeni Genel Müdürü ve TPIC Genel Müdürleri de işçilerin artık emekli edilmeyeceğini açıkladı. Batman'da yeni kurulan TPIC'e henüz geçişler olmadı. Eğer bu kuruluşa geçmek isteyen işçi arkadaşlarımız varsa sosyal haklarında da herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. 16 Ekim'de Ankara'da bir toplantı daha yapılacak. Henüz Batman'da TPIC'e bir geçiş yapan bir işçi yok. 4 Bölgede Sondaj, Kuyu Tamamlama ve diğer hizmet servislerinde çalışanların sayısı 650 civarında. Ama şu ana dek TPIC'e resmen geçiş yapan yok." (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim