**Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Narkotik dedektiflerinin başarılı takibiyle sentetik uyuşturucu olan ‘metamfetamin’ satışı yaptıkları belirlenen ‘torbacılara’ yapılan operasyonda 21 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 44 Kişi hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

**Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenleyen Müdür Köroğlu Kıraç; “Batman’a en büyük kötülüğü yapıyorlar. Çocuklarımıza en fazla öldürücü darbesi olan bu zehri satıyorlar. Annelerimize sesleniyorum; lütfen çocuklarınızın ne yaptığını, kimlerle görüştüğüne dikkat edin. ‘En iyi Narkotik Polisi Anne’ projemiz kapsamında bizlerle irtibatta olsunlar” dedi.

TORBACILARA EŞ ZAMANLI OPERASYON
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, 20 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonla İlgili Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Emniyet binasında basın toplantısı düzenledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kıraç; “Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik dedektifleri güzel bir çalışmaya imza attılar. Altı aylık bir çalışma sonunda Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla operasyonda 21 şahıs gözaltına alındı. Bunların Batman’a yaptığı en büyük kötülük, çocuklarımıza öldürücü darbesi en fazla olan bu zehri satıyorlar. Sentetik metamfetamin dediğimiz kristal bir madde, arkadaşlarımızın yakaladığı bu kişilerin genel itibarıyla kullandıkları ve sattıkları torbacılık ya da ticaret anlamında bu zehri kullanıyorlar. Bugüne kadar bu uyuşturucudan bir ölümlü vaka yaşanmasa da ülkemizde özellikle kristal dediğimiz metamfetamin kaynaklı ciddi bir ölüm olduğunu biliyoruz” dedi.

ANNELERE SESLENDİ
Müdür Kıraç, şöyle devam etti; “Bu manada annelere seslenmek istiyorum; Emniyet teşkilatının ortaya koyduğu ‘en iyi narkotik polisi anne’ projesi var. Bu projeyi bir kez daha Batmanımıza ve özellikle annelerimize duyuruyoruz. Annelerimiz lütfen çocuklarının ne yaptığını, kimlerle görüştüğünü, nasıl bir arkadaş çevresi olduğunu yada en azında uyuşturucuya yönelik belirtili olup olmadığına dair mutlaka tedbir almalı. Bizimle yada ilgili kurumlarla irtibata geçmesini istiyoruz.”

İŞTE OPERASYONUN DETAYLARI
Operasyonun detayları ise şöyle; “Çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri özellikle metamfetamin maddesini torbacılık yöntemi ile satarak Uyuşturucu Madde Ticareti yaptıkları tespit edilen 18 şüphelinin yakalanmasına amacıyla 24.05.2022 günü şüphelilere ait 20 adrese yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca operasyon esnasında; uyuşturucu madde kullanmak suçundan aranan İ.G, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan aranan H.K, Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.D. isimli şahlar yakalanmıştır. Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda; - (1) Kilo (224) GramMetamfetamin, - (1) Kilo (769) Gram Esrar, -8 parça satışa hazır halde (40) Gram Sentetik Kannobinoid, -3 parça satışa hazır halde (6) Gram Eroin -Uyuşturucu Madde tartımında kullanılan (2) Adet Hassas Terazi ele geçirilmiştir. Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçu kapsamında (18) şüpheli Uyuşturucu Madde Kullanmak suçu kapsamında 44 şüpheli hakkında adli işlem yapılacaktır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim