**Yaklaşık 5 yıl önce Batman’dan, Balıkesir’e yerleşen Recep, Şaban ve Ömer Yılmaz kardeşler, tarımda bir ilki gerçekleştirdi. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ulusalar arası lojistik işi yapan Yılmaz kardeşler, Balıkesir yöresinde ilk kez topraksız çilek üretimi gerçekleştirdi. Batmanlı kardeşler, topraksız çilek üretiminde 70 gün gibi kısa bir sürede çilek elde etti

HOBİ OLARAK BAŞLADILAR
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden emekli olduktan sonra Balıkesir-Burhaniye’ye yerleşen Recep ve Şaban Yılmaz kardeşler ‘hobi’ olarak başladığı çilek ve biber yetiştiriciliği, gün geçtikçe büyüdü. Recep, Şaban ve Ömer Yılmaz kardeşler, Balıkesir-Burhaniye ilçesinin Kızıklı mahallesinde 2200 dönüm üzerinde başlattığı ‘topraksız çilek’ üretimi, yörede bir ilk oldu. Yılmaz kardeşlerin ‘Albion’ cinsi çilek fideleri 70 günde meyve verdi. Batmanlı kardeşlerin sera açılışı ise geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Açılışa Kaymakam İlyas Memiş, İlçe Tarım Müdürü Muhsin Pala ve bazı ilçe yöneticileri katıldı. Batmanlı kardeşleri Balıkesir’de yaşayan sağlık yöneticisi Ferhat Soyoral, eğitimci Medeni Arslan ve gurbetteki bazı hemşehrileri de yalnız bırakmadı.

BALIKESİR’E ÖRNEK OLDULAR
Balıkesir yöresinde ‘topraksız’ çilek üretiminde bir ilki gerçekleştiren Yılmaz kardeşlerin başarısını Kaymakam ve İlçe Tarım yöneticileri de kutladı. Burhaniye Tarım ve Orman İlçe Müdürü Muhsin Pala: “Yılmaz kardeşleri kutluyoruz. Yöremizde bir ilki gerçekleştirdiler. Bu uygulama diğer çiftçilerimize de örnek olmalı” dedi. 70 Günde ürün elde ettiklerini belirten Batmanlı girişimci Ömer Yılmaz ise şunları söyledi: “Burada iklim ve toprak çok iyi. 2 Bin 200 metrekarelik bir sera kurduk. 70 Günde ürün elde ettik. 50 Bin fide diktiğimiz seradan yılda 15 ton ürün bekliyoruz. Serayı daha da büyütmek istiyoruz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim