** 35 Yıl önce emanet bıraktıkları köylerine dönüşleri engellenen Kuşçukurlu Ezidiler, arazi keşif çalışmalarıyla umutlandı. Ezidilerden Salih Baran: “Keşif çalışmaları bizi topraklarımıza bir adım daha yaklaştırdı” dedi.

ZIRHLI ARAÇLA KEŞİF
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) köyünden 35 yıl önce Almanya’ya giden Ezidilerin 3 yıldır açtıkları köy ve arazi davasında keşif çalışmaları, Almanya’dan gelen 6 kişilik Ezidi heyeti umutlandırdı. Jandarma ekipleri ile zırhlı araçların sıkı önlemleri altında yapılan keşif çalışması, Batman 2. Asliye Hakimi Şaban Oğuz Canpolat başkanlığında yapıldı. 4 Parselde keşif yapan hakim Canpolat, tanıklardan Mehmet Ali Altan ve iki köylüyü dinledi. 5 Saatlik keşif çalışmasında bilirkişi ekibi de hazır bulundu.


DURUŞMA 12 HAZİRAN’DA
Batman 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde süren davanın duruşması ise 12 Haziran 2015 tarihinde yapılacak. Keşif çalışmalarında avukat ve bilirkişi heyetinin bulunmasıyla dava için umutlandıklarını söyleyen Almanya’daki Ezidilerden Salih Baran, Hikmet Erkiş, Hüseyin Olucan, Cemil Kezer, Cemil Toku ve Cengiz Erkiş: “Köydeki keşif çalışmaları bizi oldukça umutlandırdı. Köyümüze bir adım daha yakınlaştık. Haziran ayında davanın sonuçlanması halinde Almanya’dan köyümüze döneceğiz” dediler.

Editör: TE Bilişim