**Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) köyündeki arazilerin ekilmesini engellemek için dava açan Edip Erkiş ve Salih Baran; “İdare Mahkemesi bizi haklı buldu. Çünkü köyümüz ve arazilerimiz halen işgal altında. Mahkemenin yeni kararıyla artık topraklarımızın başkaları tarafından ekilmesi önlenecek” dediler.
3 YILDIR SÜREN DAVA
Batman İdare Mahkemesi, Beşiri ilçesinin Kuşçukuru (Kelhok) köyündeki arazilerin sürülmemesi için İlçe Kaymakamlığı’ndan yeni bir karar almasını istedi. “Tapulu malımız olduğu halde ve Mahkemece men’i müdahale kararı bulunduğu halde işgalci şahıslar her yıl arazilerimizi sürüp ekmeye devam etmekte ve gerek bizlerle gerekse Devlet organlarıyla adeta alay edip dikkate dahi almamaktadırlar. Arazilerimizle ilgili el atmanın her nadas döneminde kesildiği ve sürümün yapıldığı, Kasım ayında yeniden başladığının kabulü gerçekliğiyle ortadadır” şeklinde Batman İdare Mahkemesi’ne başvuran Edip Erkiş ile Salih Baran’ın şikayeti, Batman İdare Mahkemesi’ni yeni karar almasına itti.

KAYMAKAMLIK’TAN YENİ YAPTIRIM
Esas no 2015/54, karar 2015/2298 mahkemenin kararında, Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 02.10.2013 tarihindeki kararıyla müdahalenin men’ine karar verildiği görülmekteyse de davacıların yeni başvurularında haklılığına karar veren Batman İdare Mahkemesi, önceki dava işleminin iptaline, Diyarbakır Bölge İdaresi’ne itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle davayı karara bağladı. Kuşçukuru köylülerin davasını üstlenen Avukat Abdullah Akın, Beşiri Kaymakamlığı’nın sürülen araziler için yeni bir yaptırım almasını beklediklerini ifade ederek; “Toprakların sürülmemesi için başvurduğumuz Mahkemenin kararı gereğince Beşiri Kaymakamlığı’nın yeni bir yaptırıma gitmesi gerekiyor” dedi.

BARAN; “KÖYÜMÜZE DÖNECEĞİZ”
İşgal altındaki toprakların sürümünü engellemek ve köylerine dönmek için mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Salih Baran, şunları söyledi; “Gerek geçmişteki Valiler, gerekse de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çağrıları bize büyük moral olmuştu. Üç yılı aşkın süredir köyümüze dönmek için verdiğimiz hukuki mücadele de bir kez daha haklılığımız ortaya çıktı. Şimdi de topraklarımızın sürülmemesi için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduğumuz davada haklı bulunduk. Bir gün öyle yada böyle köyümüze döneceğiz.”
 

Editör: TE Bilişim