*Korona virüs salgınına karşı herkesin aşıya davet eden Eş Genel Başkan Buldan, “Batman’da vaka sayıları çok yüksek seviyeye ulaştı. Bilime kulak verin, mutlaka aşı yaptırın. Hem kendi sağlığınızı hem de yakınlarınızın sağlığını garanti altına alın” dedi.

BULDAN; “BARIŞ MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

İl teşkilatının düzenlediği ‘Biz HDP’liyiz, her yerdeyiz’ sloganıyla Cumartesi günü festival alanında yapılan mitinge partililer katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, bölgedeki bazı milletvekilleri, İl Eş başkanları ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Sahneye çıkan sanatçılar, kitleye enstrümansız birkaç şarkı söyledi.  Ülkenin toplumsal bir barışa ihtiyaç olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bu toplumsal barışı yaratmanın mücadelesini veriyoruz. Bu toplumsal barış, Kürtlerin kendi anadilini, kimliğini, kültürünü özgürce kullanabileceği ortamların yaratılmasıyla başlar. Alevilerin kendi ibadetlerini sağlanmasıyla başlar. Biz bu ülkede toplumsal barışın ve Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesinden geçtiğini biliyoruz” dedi.

 AŞI UYARISINDA BULUNDU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batmanlıların karşılama ve mitinge gösterdiği ilgiye teşekkür etti.  Aşı uyarısında bulunan Buldan, “Bir duyuru yapmak istiyorum. Korona virüs devam ediyor. Bu hastalık yayılıyor. Batman’da da vaka sayıları çok yüksek seviyelere ulaştı. Özel ricam, sizler bilime inanan insanlarsınız. Bir kez daha diyoruz, bilime inanın. Mutlaka ama mutlaka aşı yaptırın. Hem kendi sağlığınızı hem de yakınlarınızın sağlığını garanti altına alın” diye konuştu. Mülteci sorununda sağduyu çağrısında bulunan Buldan, şöyle devam etti: “Evet kendi ülkelerinde savaşlar olduğu için, çatışmalar sürdüğü için bizim ülkemize gelen her bir mültecinin canı bizlere emanettir. O yüzden mültecilere, yapılan bütün ırkçı saldırılar karşısında toplumsal bir duyarlığın oluşması gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim